Vječno proljeće u novoj A’marie kolekciji

Vječno proljeće u novoj
A’marie kolekciji

amarie-proljeće-2018-7

Endless Spring Vibe

Osjećaj kada je nešto nadomak prstiju, tako blizu da možemo namirisati i skoro osjetiti – upravo se tako osjećamo iščekujući prve dane proljeća.

Anamarija nas i ovaj put uvodi u novu sezonu šarmirajući svojim kreativnim izričajem, pomno osmišljavajući svaki detalj – od prekrasno ručno rađenih modela odjeće, nakita i modnih dodataka do kampanje te estetike koja obuzima. Sve podsjeća na stil iz nekih prošlih vremena, nevinost ispunjenu neutralnim bojama i klasikom neopterećenosti. Nevjerojatno lako nosiva kolekcija koja nesputano uljepšava i podilazi, ostavlja dojam done à la Francaise. Posvećena ručnoj izradi odjeće, dizajnerica kreira ono što je esencijalno i iskreno, street wise komade u kojima ste stilizirane uz malo truda.

Specifičnost ove proljetne kolekcije je desetak balonera i jakni, modela koji se mogu nositi u svim prigodama – u šetnji prirodom, gradom, na privatnim druženjima i večerama. Dolaze u boji karamele, maslinasto zelenoj, boji pudera, a posebno se izdvajaju nepropusne kabanice od premazanih materijala žarkih boja. Urbano osmišljene, koncipirane i izrađene, posjeduju mnogo više atributa od tradicionalnih pandana.

amarie-proljeće-2018-6

Pokušavajući premostiti razliku između muških i ženskih elemenata, dizajnerica unosi zanimljiva rješenja. Tregeri koji postaju mašne i otkrivaju leđa nadovezuju se na uspjeh prijašnjih kolekcija i njezin modularni pristup. U novoj kolekciji za proljeće 2018. kao najlakši izbor izdvaja se ono što najviše volimo kada zatopli – haljine kojima spaja senzualnost s romantikom, duboke izreze i midi dužinu.

Kombinezon je ovaj put nešto nježniji, istovremeno pruža osjećaj udobnosti i fokusiranosti na estetiku. Ležeran kroj očituje se i u blejzerima koji su na ramenima pojačani jastučićima, reverima, džepovima i duplim kopčanjem. Krojevima nadahnutim minimalizmom i retro prizvukom dizajnerica je uz idealan spoj tkanine učinila od svakog artikla malo umjetničko djelo. Praktični modeli hlača uspješno se prilagođavaju različitim kombinacijama pritom naglašavajući struk. Hladne brušene svile, jednobojne ili protkane sitnim prugama, troslojne strukture pamuka nježnih boja i linija, te raznovrsni novi inovativni materijali, već su sami po sebi dovoljno sofisticirani.

amarie-proljeće-2018-2

Nježnost moćnim komadima daje pažljiv izbor delikatnih detalja, kao što su sedefasti gumbi, gumbi od recikliranog papira, hand made kopča od porculana na remenu od balonera. S njima se sjajno slaže pletivo, od pamučnog češljanog konca, u boji vanilije, leda, crnoj i boji masline.

amarie-proljeće-2018-3

Modni dodaci

Najatraktivniji noviteti ove proljetne kolekcije su ultimativni modni dodaci. Limitirana kolekcija ručno rađenih porculanskih naušnica, koje potpisuje umjetnica Nataša Erceg Ninić, nastala u suradnji s dizajnericom A’marie brenda. Oblicima i teksturom imitirani su elementi koje nalazimo u prirodi – latice, školjke, stijene, a valovite i geometrijske linije glatkih i izrezbarenih tekstura možete nositi u paru ili kao zasebne komade. Vođena uspjehom najprodavanijih modela, Anamarija prepoznatljivu mašnu prenosi na predimenzionirane torbe. Praktične, prilagodljive i lišene nepotrebnih detalja dolaze u transparentnoj tkanini i crnoj koži, te mijenjaju dojam cjelokupnom outfitu. Remeni izrađeni od pluta s pozlaćenim kopčama i lančićem asociraju na modne dodatke iz osamdesetih.

amarie-proljeće-2018-5

S njenom posljednjom kolekcijom ponovno dolaze investicijski izazovi za sve one koje cijene esencijalne komade sa svrhom. Ne dajući nam drugog izbora nego da se iznova zaljubimo u sve što predstavlja A’marie.

Cijela kolekcija dostupna je online na stranici www.amarie-fashion.com i u Gundulićevoj 19, Zagreb.

amarie-proljeće-2018-1

Fotografija: Senja Vild
Modeli : Mina Davidovac i Sanja Matić
Make-up: Mirta Pejić
Kosa: Teuta Mesaroš (Salon Teuta)
Video: Sanja Bistričić

Učitati još
Zatvori