Vesele ljetne haljine i tunike hrvatskog brenda Murva

Vesele ljetne haljine i tunike
hrvatskog brenda Murva

Murva je hrvatski brend baziran u Splitu iza kojeg stoji dizajnerica Ivana Knezović. Pokrenut je 2015. godine, a za ovo ljeto je predstavio svoju četvrtu kolekciju imena Manda. Njime je dizajnerica učinila veliki iskorak jer Murva po prvi puta ima vlastiti materijal.

U suradnji s tekstilnom dizajnericom Andranom Balić dizajnirala je uzorke koje su potom na pomno odabranom materijalu i printale. Glavni materijal je prekrasna lagana 100% viskoza lijepog pada, tako da samu kolekciju čine materijalu prilagođeni te vrlo nosivi krojevi – maxi i midi haljine, bluze dugih rukava s koletićem, košulja haljine, tunika haljine (nosive i za trudnice).

Kolekcija Manda

“Krojevi su većinski inspirirani 40-im godinama prošlog stoljeća, kada je moja baka Manda (koja je i sama bila jako nadarena i šila je za cijelo selo) bila u svojim dvadesetim godinama – te je po njoj nazvana i kolekcija. Pri odabiru motiva za print na tekstil vodila sam se dječjom, nevinom razigranošću i slatkoćom pa stoga patterne čine: cvijeće, curice, kućice, lastavice, rode, vilinski konjici – dizajnirani oblicima i kolorom u meni svojstvenom minimalističnom, retro stilu.” otkriva Ivana.

Manda kolekcija je posebne, limitirane edicije, te u skladu s tim ima novo ekološko pakiranje. Kampanja je snimljena u prekrasnom interijeru WIP Coworkinga u Splitu.

Novu kolekciju pronađite na na službenoj stranici brenda Murva.

Modeli: Zrinka Kučinić i Lara Zagmajster
Fotograf: Srđan Tutić

Učitati još
Zatvori