Ukradena je Balmain kolekcija koja je trebala biti predstavljena na Tjednu mode u Parizu
Ukradena je Balmain kolekcija koja je trebala biti predstavljena na Tjednu mode u Parizu

Ukradena je Balmain kolekcija koja je trebala biti predstavljena na Tjednu mode u Parizu

Mjesec mode je počeo jako dramatično. Naime, u New Yorku, na reviji brenda Coach demonstracije, a u Parizu je ukradena kolekcija modne kuće Balmain. Kreativni direktor Olivier Rousteing oglasio se na društvenim mrežama i otkrio kako je ukradeno više od 50 komada iz nove kolekcije koja je trebala biti predstavljena na Tjednu mode u Parizu. Kako je Rousteing naveo, kamion koji je prevozio odjeću je orobljen na putu od aerodroma prema sjedištu Balmaina u Parizu. Vozač je dobro, ali Rousteing kaže kako je sve na čemu je tim mukotrpno radio, nestalo bez traga. Inače, do Tjedna mode u Parizu ostalo je desetak dana.

Revija za deset dana, hoće li Balmain uspjeti?

Pitanje koje se nameće je hoće li Olivier Rousteing kreirati potpuno novu kolekciju ili će ukradena dobiti svoju drugu šansu. Bilo kako bilo, oba slučaja zahtijevaju danonoćni rad i pitanje je hoće li francuski brend uspjeti u svojoj nakani. Ipak, mi se nadamo da ćemo i ove godine imati priliku vidjeti spektakl koji nam Balmain priređuje svake godine. Ako je suditi po kostimima dizajniranim za Renaissance turneju, neminovno je da nas očekuje prava modna renesansa.

Modni kalendar

Tjedan mode u New Yorku je gotov, onaj londonski je u tijeku, a pariški samo što nije počeo. Već se lagano ocrtavaju obrisi novih trendova najavljenih na najvećim pistama na svijetu, a nakon mjeseca mode čeka vas rekapitulacija najznačajnijih stilskih promjena za nadolazeću sezonu.

Paris Fashion Week počinje 25. rujna, a završav 3. listopada. Izašao je službeni timeline svih revija. Balmain predstavlja kolekciju 27. rujna.

Foto: Instagram (@olivier_rousteing)

Učitati još
Zatvori