Bezvremenska elegancija s Xenia Design pomakom

Bezvremenska elegancija s
Xenia Design pomakom

Brend Xenia Design osnovala je Ksenija Vrbanić 1986. godine i od tada nepovratno promijenila smjer hrvatskog modnog dizajna i upisala hrvatsku modu u svjetski modni kalendar. Pozivamo vas da otkrijete kolekciju za proljeće-ljeto 2022. i modernost unesenu u novu kolekciju. Fokus je na odjeći za ženu koja cijeni slobodu kretanja i udobnost. Vođeni idejom da je “stil ono što jesi” stvorite beskonačne mogućnosti jedinstvenog izgleda, jer je omogućen mix-match većine komada. Pritom možete međusobno kombinirati komade iz kolekcije ili pak s komadima iz prijašnjih kolekcija, jer XD stav i stil je bezvremenski.

Kolekcija obuhvaća cjelokupnu paletu Xenia Designa artikala po kojima je brend prepoznatljiv. Streetwear, večernja odjeća, haljine i ostali komadi čine ovu kolekciju namijenjenu za različite generacije, ali sa specifičnim dizajnerskim idejama i rješenjima karakterističnim za brend čine ju prepoznatljivom. XD brend prepoznat je među kupcima koji cijene avangardni dizajn i inovativnu estetiku, te se fokusira na individualnost pojedinca i prihvaćanje različitosti.

XD dimenziji pridodan je urbani, moderan senzibilitet, temeljen na vještoj tehničkoj izradi u XD PERFORMANCE capsule kolekciji. Večernju odjeću karakteriziraju oštre siluete, dekonstrukcija u formi i materijali specifičnih funkcionalnih karakteristika i reflektirajućih površina. Oversized ili slim krojevi stvaraju neočekivanu i svježu promjenu u silueti. Crno bijele kombinacije kao XD potpis pronaći ćete u raznim varijacijama, koje često miješaju elegantne i minimalističke s casual i sportskim elementima.

Jarke boje koje podsjećaju i simboliziraju ljeto, točnije ono mediteransko, nadopunjuju omiljene boje Ksenije Vrbanić; crnu, bijelu i zlatnu. Ljetne pamučne haljine golih leđa, komadi od konca i hladne viskoze idealni su za vruće dane.

Printevi za SS22 kolekciju rezultat su istraživanja tehnika kao što je fotogram – koji ove sezone nosi memoriju na specifičnu geografsku lokaciju – onu gdje se nalazi XD dizajn centar. Fotogrami su kolažirani riječima i frazama korištenjem strategije asocijacija, humora i podataka. Vektorska grafika koristi simbol XD kao početnu točku za vizualno istraživanje, pretvarajući ga u 3D kubus. Kolekcija je dizajnirana i u potpunosti proizvedena u Hrvatskoj, i tako je od samog osnutka brenda. Naša misija je kreirati odjeću koja će zadovoljiti potrebe suvremenog kupca, a temelji se na 35-godišnjoj tradiciji inovativnog dizajna, uključujući pritom nove tehnologije izrade i održivu i ekološki prihvatljivu proizvodnju i reciklirane tkanine. Želimo da se kupci osjećaju ugodno noseći XD i da ga rado kupuju.

Nova sezona SS2022 može započeti, XD je ready to start!

Kolekcija je od sada dostupna u više od 300 trgovina diljem svijeta i ekskluzivno prvi artikli  dostupni su ma xd-store.com. Zakoračite u XD dimenziju na društvenim mrežama, ne propustite novosti na Xenia Design Instagram i Facebook profilu!

Fotografije: Matej Jurčević

Učitati još
Zatvori