Zavirite u odličnu kolekciju mladog srpskog dizajnera Stefana Ristića

Zavirite u odličnu kolekciju mladog
srpskog dizajnera Stefana Ristića

Look 5-2

Stefan Ristić, ime je mladog srpskog dizajnera koji je unatrag nekoliko godina započeo svoje etabliranje na domaćoj, regionalnoj, pa čak i internacionalnoj modnoj sceni. Prve modne korake napravio je na Serbia Fashion Weeku, a sa svojim radovima čak se predstavio publici na Milano Fashion Weeku. Možda najbolja novost koju nam je otkrio, ona je da su na njegov rad oko bacili i urednici uglednog britanskog izdanja magazina Vogue, na čijim bi se stranicama, ako sve prođe po planu, mogao naći već ovog proljeća.

Look 1

No, vratimo se na njegovu zapaženu kolekciju za jesen/zimu 2017./2018., koja je upravo dobila svoj lookbook, predstavljen i na najvećoj svjetskoj platformi za modne dizajnere – NOT JUST A LABEL. Riječ je o kolekciji s kojom se Stefan Ristić predstavio u finalu regionalno najutjecajnijeg natjecanja za mlade modne dizajnere, 17. Portanova Fashion Incubatora, a koja je potaknuta performansima Marine Abramović.

look 3-2

U njima umjetnica, baš kao i Ristić u kolekciji, istražuje folk kulturu i erotske aspekte u njoj. Iz toga je nastala odjeća bazirana na balkanskim nošnjama, a upotpunjena elementima kostima iz 17. stoljeća. Ristić je u procesu izrade odjeće koristio akromatske tonove, dok su od materijala zastupljeni svileni šifon, umjetna koža i gabardin.

Fotografije lookbooka potpisuje Nemanja Taneski, šminku Marija Tošović, a model je Nina Pljakić (Sigma Model Management). Rad mladog srpskog dizajnera pratiti možete na službenom Instagram profilu.

Look 7

Look 6

Look 5

Look 4

look 3

Look 2

Učitati još
Zatvori