Rijeka ima jednu odličnu modnu adresu – Bura DesignStore

Rijeka ima jednu odličnu modnu adresu
– Bura DesignStore

U ulici Matije Gupca, u samom centru Rijeke, prije točno godinu dana otvoren je drugačiji modni dućan hrvatskih brendova Bura DesignStore. Prostorni ambijent BuRe nosi lokalni dizajnerski potpis – projekt unutarnjeg uređenja potpisuje ugledna hrvatska dizajnerica Svjetlana Despot, a iza cijele priče stoje majka i kćer, Đulijana i Paula Knapić, zaljubljenice u hrvatsku modnu i riječku punk-rock scenu.  BuRa u svojoj ponudi sadrži četiri renomirana hrvatska modna brenda XD Xenia Design, Charlie Design, Maks te DNK by Nada Došen, a osim prodaje odjeće i modnih dodataka, riječkoj alternativnoj sceni nudi mjesto tematskih druženja i promicanja urbane kulture.

Priča o BuRi počela je u obitelji Knapić kada su Đulijana i Paula odlučile u svojem gradu pokrenuti jednu drugačiju priču. Vođene idejom ”drugačijeg”, ove dvije Riječanke kreiraju koncept intelektualne umjetnosti u službi mode, gdje je ideja modnu priču zaokružiti na alternativni riječki način, stvarajući tako jednu drugačiju priču u originalnom dućanu u gradu koji teče.

„Prije godinu dana kada smo otvarale BuRu, želja nam je bila da se ponajprije bavimo prodajom odjeće hrvatskih modnih brandova, ali nit vodilja cijelog projekta je bila želja da se, među ostalim, u prostoru održavaju različita okupljanja i druženja vezana uz našu lokalnu zajednicu i riječku kulturu. Sada, godinu dana kasnije, vrlo smo sretne i ponosne što smo upravo to što smo si zamislile uspjele i realizirati i što naša BuRa polako i sigurno postaje mjesto jedne posebne riječke modne priče“, objašnjavaju Đulijana i Paula Knapić, vlasnice BuRa DesignStore-a.

Koncept BuRa DesignStore-a čine brandovi XD Xenia Design, Charlie Design, Maks te DNK by Nada Došen, koji se svojim izričajem i kvalitetom nadopunjuju, te je svaki od njih, zahvaljujući modernom i pomalo teatralnom ambijentu, prezentiran na njemu svojstven način. Na njih se nadopunjuju razni modni dodaci koji će se s vremena na vrijeme mijenjati i nadopunjavati, sve u svrhu dinamičnosti i različitosti. Trenutno se u dućanu mogu pronaći  DVStyle i Trash Design torbe, kao i unikatni hand made nakit umjetnica Ive Pevalek, Bruketa, Mirne Sišul, Smiljke Franjić, Eve Lumezi, Nisa Design te Bi Bi accessories.

Inače, projekt unutarnjeg uređenja potpisuje ugledna hrvatska dizajnerica Svjetlana Despot, funkciju prostora je postavila projektantica Tatjana Baković-Kukoč, a sve uz suradnju mladih arhitektica Enie Kukoč i Martine Babić. Prostor je dizajniran višenamjenski koji se u slučaju brojnijeg okupljanja lako transformira. Gotovo svaki komad inventara ovdje dizajniran je posebno za BuRa DesignStore, a ostatak opreme je odabran među klasicima hrvatskog suvremenog dizajna, poput brandova Grupa, Filip Gordon Frank, Prostoria i DatabyDespot.

 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori