Preminuo je slavni fotograf Peter Lindbergh

Preminuo je slavni fotograf Peter Lindbergh

Lik i djelo slavnog modnog fotografa Petera Lindbergha imali smo, srećom, prilike istražiti iz prve ruke. Bila je to 2014. godina, kada je u Zagrebu u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika održana izložba njegovih radova pod imenom Images of Women & The Unknown. Jedna od onih izložbi koje se pamte za cijeli život, a Lindbergh nas je pritom, u obilasku radova zajedno s predstavnicima medija, u potpunosti oduševio svojom prizemnošću, neposrednošću i neosporivim šarmom.

Danas je svjetskim medijima odjeknula vijest kako nas je zauvijek napustio u 75. godini života. Tužna vijest objavljena je na njegovom službenom Instagram profilu, a tim su se putem od njega oprostili bivša i sadašnja supruga, njegovih četvero sinova i sedmero unučadi. Nema sumnje da će cijeli modni svijet danas biti obavijen u crno, jer Lindbergh, autor i inicijator kultnih grupnih fotografija supermodela 90-ih, u modnoj je industriji ostavio neizbrisiv trag, neumorno radeći sve do zadnjeg trena.

Naslovnica rujanskog izdanja britanskog Voguea, koje je uredila vojvotkinja od Sussexa (Meghan Markle), jedan je od posljednjih njegovih radova o kojemu se pričalo.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori