Izašla je nesvakidašnja naslovnica talijanskog Voguea

Izašla je nesvakidašnja
naslovnica talijanskog Voguea

Posljednjih tjedana nemoguće je ne razmišljati o budućnosti modne industrije, ali i bilo koje druge industrije koja se u jeku borbe protiv koronavirusa našla u nezavidnoj situaciji u kojoj je normalno svakodnevno funkcioniranje jednostavno onemogućeno.

Pitali smo se i sami kako će uopće izgledati nove naslovnice modnih magazina, kada su sva snimanja diljem svijeta otkazana i uobičajenog vizualnog sadržaja sada nema. Vogue Italia ponudio nam je odgovor na to pitanje sa svojom najnovijom naslovnicom za travanj, koja je ukratko jedna velika bijela i prazna ploha.

Svi smo svjesni činjenice da je Italija jedna od zemalja najpogođenijih koronom, a kako virus nastavlja devastirati zemlju, talijanska se modna biblija odlučila za prazninu kao simbol. “Razgovarati sada o bilo čemu drugome dok ljudi umiru, doktori i sestre riskiraju svoje živote i svijet se nepovratno mijenja jednostavno nije u DNA našeg magazina”, izjavio je povodom lansiranja novog broja glavni urednik Emanuele Farneti.

Farneti je imao tri cilja kreirajući ovaj broj; zamisliti život nakon pandemije bez samosažaljenja, okupiti zajednicu umjetnika i kreativaca koji su iz svojih domova posvjedočili kako je to živjeti u ovom novom svijetu, te naposljetku tiskati kompletno bijelu naslovnicu po prvi put u povijesti ovog, a vjerojatno i bilo kojeg drugog magazina. Bijelu boju odabrali su kao simbol vedrije budućnosti, ali i kao simbol medicinske odjeće koju zdravstveni djelatnici na prvoj crti obrane protiv opakog virusa nose.

“Više od svega, bijela boja nije predaja, već prazno platno koje čeka da ponovno bude ispisano, naslovna strana nove priče koja tek treba početi”.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori