Početak Tjedna mode u Milanu obilježila je fantastična Prada kolekcija

Početak Tjedna mode u Milanu obilježila je
fantastična Prada kolekcija

Jučer je u sklopu Tjedna mode u Milanu održana revija modne kuće Prada za nadolazeću jesensku sezonu. Predstavili su je dizajnerica Miuccia Prada i njen su kreativni direktor Raf Simons . Raf je belgijski dizajner koji je u karijeri radio kao kreativni direktor u kućama: Jil Sander, Christian Dior i Calvin Klein, a od travnja 2020 stvara s Miucciom za Pradu.

Prada klasika uz moderni twist

Ova kolekcija većinski predstavlja klasične must-have komade koje svaka žena ima u svom ormaru – vunene džempere, crne haljine, jednostavne rebraste majice na bretele, blazere, kapute, bomber i kožne jakne. Potvrđuju to i riječi dizajnerice koja je kazala: „Ova kolekcija govori o povijesti žena i povijesti ljudi, a ne o povijesti mode. Oduvijek sam to govorila, ali ističem to ponovno“ te naglasila: „Želite ponovno živjeti, biti inspirirani. I učiti iz života ljudi“. Dakle, kolekcija koja glavnu inspiraciju vuče iz klasike, ipak je obogaćena modernim vremenom u kojem živimo pa je predstavljena na malo drugačiji način. Dodatak 3D aplikacija cvijeća, šljokica, perja i umjetnog krzna te predimenzioniranost čine ove komade drugačijima. Sve to u vrlo klasičnim i neutralnim bojama uz pokoju pojavnost zelene i ružičaste.

Ono što se na prvu zamjećuje je upravo ta voluminoznost kao i naglašenost ramena kod blazera i kaputa od kojih je jedan dio njih na rukavima ukrašen zanimljivim detaljima perja i umjetnog krzna. Kratke i duge bomber jakne krase trodimenzionalni cvjetovi koji ovaj uobičajeni komad iz ormara čine drugačijim. Jednu takvu na reviji je nosila i Kendall Jenner koja je iznenadila i svojom novom bojom kose. Tu su i kožne jakne i mantili na duplo kopčanje te avijatičarske u kombinaciji s krznom. Ružičasti kožni mantil onaj je koji je najviše iskočio i bio izrazito uočljiv. Svojom neobičnošću istaknula se i prozirna suknja u dva modela – sasvim prozirna i u kombinaciji s flanelom i satenom.

Neobične potpetice i prekrasne perle

Od modnih dodataka najviše nas je oduševila efektna ogrlica od perli uhvaćena za haljinu i kaput Pradinim prepoznatljivim trokutom i to ukoso! Kod obuće se isticala kosa blok potpetica na salonkama s remenčićem, a najupečatljivije su bile visoke srebrne čizme. Torbe za jesen nose se u ruci i dolaze u različitim bojama kože. Ono što ih krasi je malo drugačiji oblik – trapeza. Dok su večernje torbice trokutastog oblika i trokutastog printa.

Ostatak izdvojenih Prada lookova s revije donosimo u nastavku.

Foto: IMAXtree

Tekst: Dora Olujić

Učitati još
Zatvori