Handmade minimalistički nakit od mjeda s domaćim potpisom

Handmade minimalistički nakit od
mjeda s domaćim potpisom

Riječ handmade postaje sve zastupljenija u rječniku i sve važnija pri odabiru odjeće, posuđa, nakita i raznih sitnica. Tome doprinose mali poduzetnici koji zahvaljujući svojim kreativnim idejama domaćih proizvoda oplemenjuju naše malo tržište. O njima puno pišemo i podržavamo ih kroz naše priče jer mislimo da su to i zaslužili, a danas je to zaslužila svestrana mlada žena Luna Džidić koja stoji iza brenda Plavetna.

Od biologije do brenda Plavetna

Luna je mlada biologinja koja se ubrzo nakon diplome s PMF-a počela baviti profesionalnim kuhanjem. Iz toga se razvio i njen blog Kriška i po na kojem piše o hrani i za koji razvija recepte bazirane na veganskoj prehrani. Od studentskih dana bavila se ljekovitim biljem pa je tako razvila svoju prirodnu kozmetiku koju i sama koristi. Osim toga, vješta je u rukama pa je tako prije desetak godina pokrenula svoj brend Plavetna u sklopu kojeg izrađuje ručno rađene proizvode od prirodnih i kvalitetnih materijala. Brendu se malo više posvetila zadnjih nekoliko godina pa tako u posljednje vrijeme izrađuje posuđe od keramike, a unazad mjesec dana na profilu je predstavila zanimljivi nakit.

Jednostavan i profinjen nakit od mjedi

Svi proizvodi koji su nastali u njenoj radionici bili su rezultat potrebe da sebi i svojim najbližima napravi kvalitetan proizvod koji se teško pronalazi u trgovinama. I tako se od ideje za mali krug, rodio posao za veći krug ljudi. Plavetna nakit izrađen je od mjedi, odnosno legure bakra i cinka, zbog čega i ima ovu prekrasnu zlatnu boju. Posljednjom linijom dominiraju čvrste narukvice u tri različita dizajna iz kojih progovara čisti minimalizam. Jednostavne linije i nakit iz jednog komada ono je što ih krasi. Tu su i interesantne, profinjene naušnice koje svojim oblikom podsjećaju na valove pa nam sugeriraju kako bi bile odličan dodatak za ljetne dane.

Otkrijte sve čari ovog brenda na njihovoj Instagram i Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori