Oxfordice – najdraži model koji smo posudili iz muškog ormara

Oxfordice – najdraži model koji smo
posudili iz muškog ormara

oxfordice

Kultne oxfordice

Oxfordice su jedan od onih kultnih modela cipela koji nikad ne izlazi iz mode, pogotovo ako je riječ o poslovnoj garderobi. Dovoljno elegantne za svakodnevne prilike, a opet daleko udobnije od salonki, uvukle su se u naše garderobe posuđene iz muškog ormara i tamo ostale u ženstvenijoj varijanti.

oxfordice-8

Njihova povijest seže čak u 17. stoljeće, i iako postoji nekoliko rasprava jesu li zapravo nastale u Škotskoj ili u Engleskoj, jedno je sigurno – ime su dobile po Sveučilištu u Oxfordu gdje su ih prve popularizirali studenti. Tek u 19. i 20. stoljeću njihov se utjecaj nastavlja širiti dalje, preko oceana u SAD i u ženske ormare kada su posegnule za praktičnijim modelima odjeće i obuće.

oxfordice-1

Pod svjetla modnih reflektora dolaze periodično, u proljetnoj i jesenskoj sezoni kada se nameću kao idealna cipela za sve kombinacije. Karakterizira ih uski kalup, niska petica, često ušivena kapica na prstima i prošiveni detalji duž cipele. Izrađene od kože mogu postojati u najrazličitijim oblicima, od sasvim klasičnih, preko lakiranih, varijanti s remenčićima, zanimljivih interpretacija koje zadržavaju samo osnovne okvire pa sve do popularnih modela na platformu.

oxfordice-3

Kako ih nositi?

S obzirom na to da se ove sezone žensko odijelo ističe kao jedan od power komada za poslovne kombinacije, ali i one elegantnije, večernje, oxfordice su savršene cipele koje uz to možete upariti. Pogotovo ako niste ljubitelji visoke pete i volite zadržati casual notu u svojim outfitima. No oxfordice volimo i u svim drugim prilikama, uz skinny traperice ili one boyfriend kroja, uz običnu T-shirticu i blejzer.

oxfordice-7

Posebno će dobro izgledati na hlače dužine 7/8, hlače širokih nogavica i one koje sežu taman iznad gležnja i koje otkrivaju djelić gole noge uz prve zrake sunca. No ne zaboravite i mega popularne culottes koje ćemo ovog proljeća s guštom nositi i koje uz oxfordice mogu izgledati jako, jako dobro.

Pogledate li malo street style kronike, pronaći ćete doista puno inspiracije kako ovaj kultni model nositi. Uz ženstvenu suknju punog kruga i točkaste najlonke, minicu i čarapice, chino hlače i gole noge… i na našim fotografijama kriju se neke zanimljive ideje.

oxfordice-4

oxfordice-2

Udobnost koja vas neće iznevjeriti…

Oxfordice često na prvi pogled i pri prvoj probi izgledaju “tvrdo”, no odaberete li kvalitetan model – udobnost je zajamčena! Upravo takve su Mephisto oxfordice: kvalitetne, udobne i kao stvorene za cjelodnevno nošenje.

Mephisto cipele prate aktualne trendove i koriste najkvalitetnije materijale, ali ono po čemu je ovaj francuski brend globalno poznat je apsolutna udobnost. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji Soft-Air ublažava se reakcija podloge pri svakom koraku, stopalo sjeda na mekanu uložnu tabanicu i omogućava pravilan hod. Mephisto svojim modernim dizajnom i trendovskim bojama dokazuje da udobne cipele mogu biti lijepe i poželjne za svaki odjevni stil.

Popularne oxfordice u Mephistu možete pronaći u nekoliko varijanti – klasične bezvremenske modele koji nikada ne izlaze iz mode, neodoljive lakirane modele s kojima ćete podići svaku modnu kombinaciju te šarmantne perforirane modele koji savršen izbor za vruće ljetne dane. Posjetite web-shop ili zavirite u trgovine u Zagrebu, Splitu i Rijeci te pronađite svog favorita

Pearl

Pearl

Poppy

Poppy

Foto: ImaxTree, Mephisto

Učitati još
Zatvori