Jedinstvena optika iz Biograda koja će vam pronaći upravo ono što tražite

Jedinstvena optika iz Biograda koja će vam
pronaći upravo ono što tražite

Znate li onaj osjećaj kad naletite na nešto sasvim slučajno i toliko se oduševite i zaljubite da želite da svi znaju za to mjesto? Upravo je takvo jedno mjesto smješteno u prekrasnim kalama Biograda na moru i oduševljava estetikom, pričom i ponudom – Optika Troskot – koja je puno više od toga. Prvo ćete primjetiti izlog u kojem se ne nalazi stotine naguranih naočala, nego će vam pogled uloviti neka divna “pomaknutost” i odmah vas zainteresirati.

A kad uđete unutra – mislit ćete da ste u nekoj od najmondenijih svjetskih meka, a ne u malom dalmatinskom gradiću.

Obiteljski posao Troskotovih ima dugu povijest, još od 1984. na istoj su adresi, kad je radnju otvorio mladi Jugo, kojem je tada bilo samo 18 godina. Njegov otac kupio je lokal, a djed koji je bio stolar izradio je sav namještaj. U to vrijeme trebalo se usuditi biti drugačiji, jer je zakon nalagao da se smije uvesti samo određena količina proizvoda, što je kočilo posao. A kupci su bili gladni modela koje nisu svi imali i pokupovali bi sav talijanski dizajn koji je Jugo imao u radnji. Zajedno sa suprugom strpljivo je gradio brand Troskot, pa su se tako prije sedam godina odlučili na drugačiji način poslovanja.

Umjesto velikih dobavljača, odlučili su raditi s probranim brandovima, koji tada nisu uopće bili poznati u našim krajevima. Bio je to riskantan potez koji je mogao značiti i potpunu propast, jer ljudi su vezani za određenu vrstu brandova. Ali poslovanje bez uvjetovanja, biranje samo onoga što se njima sviđa i jednaka prodajna cijena kod njih i kod nekog xy optičara na kraju svijeta bila im je bitnija od svega. I, što se dogodilo?

Toliko su ponovo uživali u svom poslu, da su svojom dobrom energijom zarazili i kupce, koji su ih prepoznali kao vizionare. Danas imaju brandove kao što su Anne Et Valentin, L.G.R., Massada, Jacques Marie Mage, Gigi Studios. Gotovo da i nema identičnog okvira u radnji – svakog klijenta čeka upravo njegov, jedinstven model. Cijeloj priči pridružila se i kći Karla, koja je donijela “svježu krv” i kao arhitektica dodala još novu razinu estetike, stala uz bok svojim roditeljima, te svo troje nastoje da svatko tko dođe kod njih ode s najboljim mogućim proizvodom.

Vrhunske naočale samo su početak, Troskotovi vas pitaju što vam se sviđa, koje su vam želje, poštuju i oblik vašeg lica i dioptriju i stil. Kad dođete u njihovu divnu radnju, osjećate se zapravo kao da kupujete s najboljim prijateljem. Uz to, svoje naočale biraju isključivo na najvećem sajmu optike u svijetu, u Milanu. I svake se godine trude još više podignuti letvicu, biti jedinstveni u Hrvatskoj i prvi donijeti najposebnije komade. Baš zbog takvog, drugačijeg poslovanja, odlučili su proslaviti svojih prvih 35 godina kampanjom u suradnji sa Studiom 7 iz Zagreba, koji kombinira fotografiju, stajling i vizualni identitet.

Nastala je divna bajka, koja povezuje najmodernije naočale sa retro predmetima, ali i morem, modrim staklima, svim detaljima koje možete pronaći u samoj optici… I dalje su drugačiji i ne boje se “furati” svoj film pa stoga i nemaju konkurenciju. Ono što oni nude je originalnost, ali i fantastična usluga – najbolje naočale biraju prema svakome osobno, preporučuju i dogovaraju se s vama, što klijenti izuzetno cijene.

Sve naočale što imamo su hand made, izrađene od vrhunskih materijala, svaki model ima svoju priču, a svaki brand svoju estetiku. Nikad nemamo dva ista modela, jer mislimo da je jednako tako i svaka stranka posebna. Nedavno smo počeli surađivati s mladim dizajnerima i umjetnicima, jer želimo ukazati na mlade nade i podržati njihov rad kroz naš. Želimo pokazati da je maksimum moguće dobiti i u malom gradu kao što je Biograd – priča Karla i dodaje kako pokušavaju biti i ekološki osviješteni, te su tako kao i sve najveće kompanije na svijetu izbacili plastične vrećice i imaju platnene torbe, a njihovi brandovi imaju politiku zero waste proizvodnje recikliranja.

Oni koji žele bezvremenske komade, dugovječnu kvalitetu, spoj starog i novog i vrhunski proizvod, dotaknut će energija fantastične optičarske radnje malenog dalmatinskog gradića. Upravo se Biograd na Moru zbog  Troskotovih našao na mapi mnogih kreativaca, zaljubljenika u lijepo, estetičara i individualaca. Jer ako voliš svoj posao i ne pristaješ na kompromise – možeš uspjeti bilo gdje!

Foto: Studio7

Učitati još
Zatvori