Ovi Birkenstock modeli mogli bi se svidjeti svima koji ih inače ne vole
Ovi Birkenstock modeli mogli bi se svidjeti svima koji ih inače ne vole

Ovi Birkenstock modeli mogli bi se svidjeti
svima koji ih inače ne vole

Birkenstock natikače već su desetljećima simbol za udobnost kada je riječ o obući. No, s podsmjehom su nosile i predznak “anatomske obuće” zbog čega ih se neko vrijeme zaobilazilo u širokom luku. I onda su odjednom “ružne” natikače postale jedan od najtrendi komada obuće koje možete imati u ormaru.

Modeli koji su bili predmet najvećih kritika, sada su predmet žudnje. Pa čak i na čarape!

Nećemo ulaziti u diskusije kako i zašto. Činjenica je da su se Birkenstock natikače, o kojima je konkretno u ovom tekstu riječ, vratile na velika vrata prije nekoliko godina. I prilično suvereno zasjele na tron ljubiteljica minimalizma, funkcionalnih outfita, pa u konačnici i udobnosti.

Brend je u potpunosti revitaliziran te svake sezone izbacuje kolekcije s nekim od najvećih modnih kuća današnjice, dok istovremeno njihovi klasični modeli ne gube na popularnosti. Ako zaista niste fan kultnog Arizona modela s dva remena ili se pak nikako ne možete zamisliti u Boston natikačama, možda vam se na popisu omiljenih nađu dva primjera u nastavku.

Birkenstock 1774 Sylt

U okviru svoje 1774 artisan linije u kojoj se vrte imena poput modne kuće Dior, prošle je godine Birkenstock lansirao i model Sylt. Klasičan pluteni potplat koji je toliko slavljen zbog svoje udobnosti te prošiveni prilagodljivi široki remen svrstavaju ovo izdanje u fashion inačicu svakodnevnih natikača. Tim više što neodoljivo podsjećaju na kultni Bottega Veneta model. Lako se možemo zamisliti kako ih kombiniramo u ležernijim večernjim lookovima, a super će se uklopiti i u svakodnevne poslovne outfite. Ove sezone dolaze u nekoliko boja – crnoj, ružičastoj, plavoj, a ponegdje ćete pronaći i preostale brojeve iz prošlih launcheva poput bijele ili maslinastozelene.

Birkenstock 1774 Los Feliz

Nastale pod kreativnom palicom Jerryja Lorenza, Los Feliz natikače rezultat su Birkenstock i Fear of God suradnje. Na top listama su mnogih modnih insajdera, a odlikuje ih izniman minimalizam, drugačiji materijali te, naravno, udobnost. Originalni model presvučen je vunom, ima jedan prilagodljivi široki remen, a ljetna varijanta izrađena je od brušene kože. Savršeno se uklapaju u viziju “manje je više” pod kojom želimo kreirati svoju garderobu svako ljeto.

Foto: Birkenstock

Učitati još
Zatvori