Nove Guliver balerinke s mašnom

Nove Guliver balerinke s mašnom

Guliver-balerinke-2

Visoka peta izgubila je svoje značenje nakon Francuske revolucije, što je utjecalo i na pojavu novih modela cipela. Neki izvori navode kako su upravo američki puritanci, jer su visoke pete smatrali previše zavodljivima, utjecali na razvoj pojave ravnih cipela iz čega su nastali i prvi modeli, preteče današnjih balerinki – tvrde ravne papuče s tupim vrhom na prstima i vrpcom za vezanje.

U 19. stoljeću jedna od najpoznatijih plesačica baleta, Marie Tagglioni, uvela je „plesačke balerinke“ na mala vrata mode, a pravi boom, ovaj danas sveprisutan model, doživio je 70-ih godina prošlog stoljeća kada je iz ateljea poznatog talijanskog modnog brenda, Salvatorea Ferragama, izašao model inspiriran balerinama. Ne smijemo zaboraviti ni kultne Chanelke koje su, zahvaljujući prepoznatljivoj decentnosti, postale dio modne povijesti te čiji su uspjeh pratile brojne druge globalne modne kuće. Danas, kada su balerinke nezaobilazan dio proljetne ponude gotovo svih brendova, stil koji stavlja naglasak na detalje jest upravo zbog čega ovog proljeća izdvajamo novi model Guliver balerinki s mašnicom.

Guliver-balerinke

Guliver balerinke

Iako ne u potpunosti „old fashion“ model, već svojevrsna kombinacija „klasičnih“ balerinki i ljetnih polu-sandala, Guliverke s mašnicom nastavak su širenja ideje brenda o stvaranju prepoznatljivih modela, koji se mogu vrlo lako kombinirati u svakodnevnim odjevnim varijantama, ali i poslužiti kao brzo rješenje za svečane prigode i večernje izlaske. Špic model s dodatkom lakirane kožnate mašne koja, bez obzira na high street trendove uvijek pronađe svoje mjesto u odjevnim kombinacijama, izrađen je od meke brušene kože te dostupan u četiri boje – „ziheraškoj“ crnoj, nude nijansi, trendi žutoj senf nijansi i uvijek popularnoj crvenoj.

Nove Guliver balerinke nađite u web-shopu www.guliver.hr ili u nekoj od trgovina brenda.Guliver-balerinke,-crvene,-790-kn Guliver-balerinke,-nude,-790-kn Guliver-balerinke,-žute,-790-kn Guliver-balerinke,-crne,790-kn

Učitati još
Zatvori