Nova RDcode torba inspirirana je vratima s obala Sjevernog mora

Nova RDcode torba inspirirana je
vratima s obala Sjevernog mora

Još otkako je prije nekoliko godina osmišljena modna priča /DOORS & BAGS/ kao simbolika između torbi i vrata, s dizajnerskim potpisom RDcode počele su nastajati torbe inspirirane vratima iz raznih gradova i zemalja. Ta priča je uvijek ‘work in progress’, jer neprestano nastaju neke nove torbe inspirirane uvijek novim vratima, koje svojim bojama, volumenima, ornamentima i minijaturnim detaljima na dizajnerski način kroz torbu, kao vrlo bitan modni i svakodnevni životni detalj, prenose priču o određenim vratima.

RDcode ruksak North Sea

Najnovija RDcode torba iz kolekcije /DOORS & BAGS/ ovaj put je inspirirana jednim vratima s obala Sjevernoga mora, koja se nalaze u blizini njemačkoga lučkog grada Bremerhavena. Kako kod RDcode svaka torba ima neku simboliku, tako i kod ovog primjerka torbe/ruksaka nazvanog ‘North Sea’, ništa nije slučajnost i bez neke konkretne priče. Budući da je dizajnerica Renata Debeljak rođena u Bremenu i za taj njemački grad ju veže najranije djetinjstvo, obale Sjevernoga mora često su joj inspiracija i u dizajnerskom radu za RDcode. Osim tamošnjih svjetionika, inspiraciju je pronašla i u jednim zelenim vratima.
U njezinoj dizajnerskoj viziji ta vrata su postala torba/ruksak s originalnom zelenom bojom koja je i na vratima te sa pojedinim dijelovima crne i sive boje. Volumeni su okomiti i prate oblike vrata, a kao zanimljiv detalj na ovoj torbi/ruksaku nalazi se i narančasto-bijeli drveni ‘kolut za spašavanje’, kao i na originalnim vratima. Za ruksak je korištena veganska koža.
RDcode ruksaci i torbe iz kolekcije /DOORS & BAGS/, osmišljeni su i izrađeni na način da ne budu podložni određenim trendovima i da su nosivi  i održivi puno duži period od onih uobičajenih, koje diktiraju ubrzani, mainstream modni trendovi.
Torba/ruksak ‘North Sea’, kao i ostali novi RDcode ruksaci, može se kupiti putem Facebook stranice RDcode.

Učitati još
Zatvori