Popularne Nomadic State of Mind sandale od konopa stigle u Hrvatsku

Popularne Nomadic State of Mind sandale
od konopa stigle u Hrvatsku

Nedavno smo vam predstavili sandale koje su polako, ali sigurno, dospjele među najpopularnije komade obuće ovog ljeta. Za to je, možda više nego išta, zaslužan Instagram i sve trendseterice koje su u pletenim ravnim sandalama prošetale užarenim ulicama i plažama te to pokazale na svojim profilima. Pogodili ste, govorimo o Nomadic State of Mind sandalama od konopa koje su konačno stigle i na hrvatsko tržište.

Nomadic State of Mind

Nomadic State of Mind je kasnih 90-ih pokrenuo Amerikanac Chris Anderson. U prvim godinama proizvodnja se odvijala u njegovom VW kombiju, kojim se Chris služio kao kamperom. Kombi mu je služio kao pokretna radionica, ured i prodajno mjesto te je uz svoj dnevni posao, noću obilazio glazbene festivale prodavajući sandale.

Posao je u međuvremenu narastao i sada se većina sandala od recikliranog konopa ručno plete u Nikaragvi, a proizvodnja se odvija na mjestu stare napuštene plantaže kave. Chris je odabrao malu zajednicu koja je prolazila kroz teška vremena i trebala je pouzdani prihod. Podučio je skupinu ljudi kako napraviti sandale, vjerujući u pravednu trgovinu i etičku praksu, slijedeći svoju osviještenu životnu filozofiju.

Napokon u Hrvatskoj

Danas kompanija ima zastupništva na svim kontinentima, a od ove godine i u Hrvatskoj. Jedinstvene eko sandale možete pronaći u više od desetak različitih stilova i boja za muškarce, žene i djecu. Zbog svoje udobnosti i mekoće idealan su izbor za ljetne dane bilo da ih uparite s kratkim hlačama, haljinama, suknjama, trapericama ili lepršavim maxi haljinama. Najpopularnija njihova boja je prirodna boja konopa koja savršeno ide uz još jedan modni hit – cekere i pletene torbe. Vrlo su izdržljive i perive na 30 stupnjeva u perilici.

Nomadic State of Mind je obuća koja će vam omogućiti osjećaj godišnjeg odmora iako još niste pobjegli iz grada. Gdje sandale možete kupiti doznajte na hrvatskom Facebook ili Instagram profilu te putem e-maila nomadichrvatska@gmail.com.

Učitati još
Zatvori