Ovako to izgleda kada snage udruže Nike i Off-White

Ovako to izgleda kada snage
udruže Nike i Off-White

Nakon brojnih nagađanja, službeno je potvrđena suradnja tri giganta u sportu i modi: Nike spaja Serenu Williams, jednu od najuspješnijih sportašica u povijesti i Virgila Abloha, predsjednika modnog brenda Off-White, a odnedavno i kreativnog direktora muške linije Louis Vuittona. Rezultat je kolekcija „Queen“ koju će Serena Williams premijerno predstaviti na 50. izdanju US Opena u New Yorku krajem kolovoza.

Sportski gigant Nike i modni virtuoz Virgil Abloh pronašli su inspiraciju u Sereninoj ljubavi prema plesu i baletu. Kolekcija prikazuje Ablohov revolucionaran pogled na tenis koji briše granice između mode i sporta te Nikeovu orijentiranost prema budućnosti i redefiniranju stila.

„Serena je jedna od najmoćnijih sportaša i najinspirativnijih muza naše generacije. Pokušao sam utjeloviti njen duh i donijeti nešto atraktivno i svježe u tenis.“, govori Virgil Abloh.

Ženstvenost i agresivnost u jednoj haljini

Kolekcija “Queen” uključuje tenisku haljinu za noćnu i dnevnu igru, sportsku torbu, kožnu jaknu i tri dizajna tenisica: NikeCourt Flare 2 i limitirana izdanja The 10: Nike Air Max 97 i The 10: Nike Blazer Mid SW. Ablohov potpis bit će vidljiv i kroz prepoznatljive Off-White detalje.

Tijekom dizajniranja haljine, Abloh je kombinirao ženstvenost i agresivnost: „Volim tenis zbog njegove ljupkosti. To je vrlo agresivna i moćna igra, koja istovremeno zahtjeva profinjenost. Haljina je ženstvena ali s dozom agresivnosti. Asimetrična je i stvara siluetu baletne haljine koje simbolizira gracioznost.“

Serena Williams poznata je po modnom eksperimentiranju na teniskom terenu. Korištenjem leopard uzoraka, upečatljivih boja, pa čak trapera i zakovica, vješto se odmicala od klasičnih teniskih haljina. Njene modne kombinacije oduvijek su privlačile pozornost, a ovogodišnji US Open neće biti iznimka. Uz komade iz „Queen“ kolekcije, Serena će izaći na teren noseći posebno PE izdanje tenisica NikeCourt Flare 2.

 

Foto: Nike

Učitati još
Zatvori