Nenad Sovilj je svoj novi dućan otvorio u Rovinju i zaista je nešto posebno

Nenad Sovilj je svoj novi dućan otvorio u
Rovinju i zaista je nešto posebno

Nenad Sovilj jedan je od najpoznatijih hrvatskih dizajnera nakita koji već godinama svojim kreacijama oduševljava mnoge ljubiteljice prepoznatljivog i inovativnog dizajna.

Svaki komad nakita Sovilj je pažljivo osmišljen i ručno ga izrađuje sam autor u dugoročnom procesu rezanja, kalupljenja, lijevanja, poliranje i završne obrade. Većinu zbirki Nenad Sovilj izrađuje od smole kao glavnog materijala, u kombinaciji s metalima i poludragim kamenjem ili od nekih neobičnih materijala poput svile, čipke, stakla i pripremljenih insekata.

Uz atelje i trgovinu u Zagrebu te onu na Hvaru, u sklopu novootvorenog rovinjskog Grand Park Hotela otvorena je još jedna lokacija na kojoj možete isprobati Sovilj nakit, ali i pronaći neke druge stvari.

Sovilj Jewellery & Art

Sovilj Jewellery & Art ime je novog dućana Nenada Sovilja u kojem su u ponudi osim nakita, i skulpture poznatog hrvatskog kipara Hrvoja Dumančića te slike francusko-hrvatske umjetnice Jelene Remetin. Radi se o vrlo ozbiljnim kolekcionarskim komadima, poput u Londonu nagrađene Hrvojeve skulpture The Power of Soul te Jeleninog Triptiha koji je upravo stigao u dućan s netom završenog tršćanskog bienalea.

Nenad je pak za svoju galerijsku oazu napravio 5 vitrina za ekskluzivne ogrlice od zlata i dragog kamenja koje su unikati i male skulpture. Trgovina odiše art deco estetikom i u potpunosti je custom made. Cijeli namještaj je osmislio dizajner uz pomoć svoje sestre arhitektice Tamare Sovilj-Spaić i u cijelosti je izrađen od mesinga, kože i mramora.

Svaki detalj je pomno osmišljen, kako bi se postigla kompletna sinkronizacija osjetila (vid kroz Soviljev vizual, njuh kroz Carthusijine mediteranske note s naglaskom na mandarinu i cedar, te sluh kroz senzualne zvukove uglavnom japanskih suvremenih kompozitora).

Cilj je u ovom luksuznom kompleksu zadovoljiti najzahtjevnije, ali prije svega ovo je za Nenada prvi put da je odlučio u potpunosti prikazati estetiku brenda Sovilj, koji je vec nagrađen Red Dot nagradom u Berlinu te Elle Style nagradom za najbolji accessoires.

Brend Sovilj pratite na Instagramu i Facebooku.

Foto: Journal.hr

Učitati još
Zatvori