Modni tjedan unatrag: najveći događaji, novosti i noviteti

Modni tjedan unatrag: najveći
događaji, novosti i noviteti

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Monikh Dale (@monikh)

Modni tjedan unatrag

Modni svijet nikad ne staje, a svaki novi tjedan donosi nam nekoliko uzbudljivih modnih događanja, novosti i noviteta. Njima smo odlučili posvetiti novu modnu rubriku. Modni tjedan unatrag svaku će vas subotu ujutro voditi na kratko vremensko putovanje unatrag kroz najzapažnije modne kolekcije i suradnje, najuzbudljivije modne novosti i najzanimljivije modne događaje – u Hrvatskoj i u svijetu.

Što je obilježilo modni tjedan iza nas? Pročitajte u nastavku.

Zagreb Fashion Destination 2020.

Održan je Zagreb Fashion Destination

Početak tjedna bio je rezeviran za još jedno izdanje modnog događanja Zagreb Fashion Destination. U dva dana, u Meštrovićevom paviljonu šestnaest dizajnera predstavilo je svoje kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2020. godine. 10 proljetni lookova sa ZFD-a pogledajte ovdje.

Net-a-Porter x Nanushka International Women's Day T-shirt 2020.

Net-a-porter i poznati dizajneri za Dan žena

I ove godine, Net-a-porter je u suradnji s nekim od najboljih modnih dizajnera danas predstavio kolekciju za Međunarodni dan žena 2020.. Na bijelim majicama svoje je poruke ispisalo dvadesetak modnih dizajnera. Stella McCartney, Isabel Marant, ALEXACHUNG, Cecilie Bahnsen i Ganni samo su neki od dizajnera i brendova, a njima su se ove godine pridružili i make up artistica Charlotte Tilbury, Carine Roitfeld te dizajner cipela Jimmy Choo. Cijelu kolekciju pogledajte ovdje.

Nova stranica za modnu kuću Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier po posljednji je put izašao na nakon nakon predstavljanja couture kolekcije za proljeće 2020. Iako još dio modne kuće koja nosi njegovo ime, Jean Paul Gaultier ulogu kreativnog vodstva i dizajnera odlučio je prepustiti drugima. Što je sljedeće za modnu kuću Jean Paul Gaultier pitanje je koje je ostalo u zraku do prije nekoliko dana. Kultni modni dizajner predstavio je zanimljiv zaokret koji nitko nije očekivao, ali koji će bez sumnje kolekcije modne kuće Jean Paul Gaultier svake sezone učiniti zanimljivima.

Umjesto novog dizajnera koji će u potpunosti preuzeti kreativno vodstvo njegove modne kuće, Jean Paul Gaultier će svake sezone odabrati novog dizajnera koji će, uz potpuno kreativnu slobodu, imati prilike dizajnirati Couture kolekciju i predstaviti svoju viziju Jean Paul Gaultier estetike. Chitose Abe, dizajnerica modne kuće Sacai, prva je kojoj je priprala čast da dizajnari kolekcija za modnu kuću Jean Paul Gaultier.

Foto: Instagram, Zagreb Fashion Destination, Net-a-porter, Jean Paul Gaultier

Učitati još
Zatvori