Zaljubili smo se u ovaj proljetni nakit

Zaljubili smo se u ovaj proljetni nakit

U buđenju proljetne sezone ima nešto nevjerojatno magično, i tako svake godine iznova. Od prirode koja takoreći preko noći pokazuje svoje najljepše lice, preko svih onih sočnih voćki u kojima ponovno imamo priliku uživati, pa sve do mode i ljepote, u čijem svijetu svaka nova sezona diktira neki novi tempo i neko novo raspoloženje. Nakon zimskog sivila koje nas nerijetko zavije u tmurne misli, stižu vedri dani koji sa sobom nose dašak optimizma, a njima u prilog najviše svjedoče boje, koje su uistinu prave čarobnice kada je riječ o podizanju raspoloženja.

Ženska garderoba u proljetnoj sezoni doživljava veliki i toliko priželjkivani makeover te se sadržaj naših ormara bitno mijenja, kako bi topli slojevi odjeće kojima smo se štitili od hladnoće prepustili svoje mjesto laganim, prozračnim i nježnim komadima u znaku profinjene svile, romantične čipke, eteričnog lana ili pak pamuka.

Nakit kao završni dodir osobnosti

Za planiranje kombinacija za toplije dane nikada nije prerano, pa ako ste već započeli, sigurno imate u planu odjevne predmete koji će činiti okosnicu vašeg proljetnog stila. Koji god oni bili, ne zaboravite na nakit, jer upravo je nakit ono što stavlja ‘točku na i’ svakoj našoj kombinaciji – koji joj daje na osobnosti, ali i otkriva mnogo o nama; o tome što volimo, kakav stil njegujemo i kako zračimo kada nosimo svoj omiljeni komad nakita.

Čaroban proljetni FREYWILLE nakit

Da je ljepota u detaljima, najbolje zna poznati austrijski brend luksuznog nakita FREYWILLE, koji je omiljen među Hrvaticama još otkako se pojavio na domaćoj modnoj sceni krajem 2012. godine. FREYWILLE nakit je instantno prepoznatljiv i danas gotovo da nema modno osviještene žene koja vibrantno obojene kreacije narukvica, ogrlica, naušnica i prstenja ne povezuje upravo s brendom FREYWILLE.

Izrada nakita od finog emajla ukrašenog 18-karatnim i 24-karatnim zlatom, za ovaj je austrijski brend tradicija stara više od 65 godina, tijekom kojih su njegovi talentirani majstori u ateljeu u središtu Beča stvorili nebrojeno mnogo jedinstvenih komada nakita inspiriranih kulturom i umjetnošću, koje su i danas kreatorima FREYWILLE nakita nepresušan izvor inspiracije. 

U ljepotu ovog nakita, ali i njegovu moć transformacije, uvjerili smo se i sami, kombinirajući uz prve proljetne komade i neutralan beauty look s nekoliko verzija ‘nude’ manikure vedar i slikovit FREYWILLE nakit iz tri kolekcije brenda: Hommage a Alphonse Mucha, Hommage a Claude Monet i Hommage a Vincent van Gogh.

Hommage a Claude Monet nakit

Monet je postao potpuno odan svom vrtu u Givernyu koji je pretvorio u raj pun cvijeća, drveća i malih jezera. Vrt je bio prepun biljaka poput visterije, perunika, ruža i lopoča – njegovog omiljenog cvijeća. Monet nikada nije prestao biti očaran svojim vrtom; počeo je slikati svakodnevne promjenjive trenutke u vrtu i nastavio ih slikati ostatak svog života.

Monetova slavna remek-djela, slike  lopoča, inspirirala su FREYWILLE umjetnike za set “Orangerie”. Motivi lopoča stvaraju senzaciju dojmova i sjećanje na Giverny i obilje živopisnog cvijeća, zrake popodnevnog sunca i nježan povjetarac Normandije, a set “Orangerie” kroz godine je postao zaštitan i neodoljivo privlačan znak brenda FREYWILLE.

Više o nakitu Hommage a Claude Monet saznajte ovdje.

Hommage a Vincent van Gogh nakit

Van Gogh je slikao brzo i spontano, bez većih korekcija. Snažne boje i gusti kistovi iskazali su ono što nije mogao izreći riječima. Nanosio je boje „impasto“, tj. nerazrijeđene ili samo malo razrijeđene, a ponekad bi pritisnuo tubu boje direktno na platno. Koristeći ovu tehniku, njegovi ekspresivni potezi kistom postali su živo vidljivi i pridonijeli njegovom neusporedivom stilu.

Dok je jedva prodavao slike tijekom svog života, njegova djela danas postižu rekordne cijene na aukcijama, a i velika su inspiracija za nastanak FREYWILLE nakita. Set Fleur D’or Jour prenosi silnu snagu ovog slikarskog genija, čija je “Vaza s dvanaest suncokreta” inspiracija za jedinstven FREYWILLE dizajn Fleur D’or Jour.

Više o nakitu Hommage a Vincent van Gogh saznajte ovdje.

Hommage a Alphonse Mucha

Umjetnički opus Alphonse Muche, u svom jedinstvenom dekorativnom i simboličnom stilu, prikazuje svijet eterične ljepote u kojem su umjetnost i život u harmoničnom suglasju.

Nježno isprepletene linije, zlatne spirale i čudesni oblici čine osobnu i emocionalnu vezu sa promatračem. Hommage a Alphonse Mucha kolekcija za ovo proljeće u prvi plan ističe FREYWILLE setove Poésie d’amour, Papillon i Papillon Metamorphose koji interpretiraju Muchine učestale motive paunovog perja te ekspresivne leptire koji oduzimaju dah sjajnom gradacijom plavih i ljubičastih tonova.

Više o nakitu Hommage a Alphonse Mucha saznajte ovdje.

Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu posjetiti možete FREYWILLE Online Boutique ili Facebook stranicu FREYWILLE Zagreb.

 

 

Nakit: FREYWILLE

Lokacija: Photo Studio Zelmanović

Foto: Sanja Jagatić

Styling: Doris Fatur

Manikura: Dijana Kokot

Make up: Andrea Leko

Učitati još
Zatvori