Modni brend DechkoTzar predstavljen u Zagrebu

Modni brend DechkoTzar
predstavljen u Zagrebu

Filip Motovunski, Remi i Jan Kinčl

Brend DechkoTzar napokon je stigao u Zagreb

Poznati beogradski modni brend DechkoTzar napokon je stigao u Zagreb, i to u PDV dućan na prvom katu Pločnika, gdje je prošli četvrtak brend i predstavljen. DechkoTzar je nastao kao serija majica za bend Red Zmaja 2001. godine kao ideja da se u Srbiji pokrene pravi lokalni t-shirt brend. Bez pretenzija ka masovnoj proizvodnji, u malim serijama, naglasak je na dobrim dizajnerskim rješenjima, kvalitetnim majicama, izuzetnoj sito štampi i originalnim pakiranjima. Vizualno atraktivan i cjenovno prihvatljiv, DechkoTzar nije nikakav superjunak, već samo običan dečko koji gaji dobre vrijednosti.

Iza brenda se krije dizajnerski dvojac Braća Burazeri, rođena braća i grafički dizajneri Nikola i Nenad Radojčić, kojima je streetwear i streetstyle u krvi s obzirom na to da su krenuli kao graffiti writeri. DechkoTzar online shop otvoren je u 2008., u prosincu 2015. otvoren je i prvi dućan u Beogradu, a s vremenom dečko je dobio i svoju žensku liniju CitzuTzaricu. Specijalno dizajnirane majice iz kolekcije DechkoTzar za Beograd postale su i službeni beogradski suvenir.

remi 03

Kako su od samog osnivanja festivala Outlook i DimensionsBraća Brazeri njihovi redoviti posjetitelji, sudionici te promotori u Srbiji, a i dio glazbene kulture koja definira ove festivale, suradnja s Pozitivnim ritmom i PDV-om je bio prirodan proces. Kao ambasadori brenda upravo su zato odabrani glazbenici, usko povezani s klupskom i festivalskom kulturom, a u svom modnom izričaju vjerni streetstyleu – Mirela Priselac Remi, Jan Kinčl i Filip Motovunski. Naravno, ni veza s izdavačkom kućom PDV nije slučajna.

Mirela Priselac Remi, pjevačica benda Elemental više je puta nastupala na festivalima na tvrđavi Punta Christo, a i merchandise benda upravo je u rukama PDV-a. Jan Kinčl, producent, DJ i radijski voditelj također je stalni gost na festivalima, a s francuskim klavijaturistom Regisom Kattieom uskoro izdaje album za PDV, za kojeg je Laurent Garnier izjavio kako je “simply superb”. Filip Motovunski, jedan je od najpoznatijih domaćih drum’n’bass producenata, deset godina aktivnog rada je u 2016. obilježio izdavanjem debitantskog albuma pod okriljem PDV-a.
U aktualnoj jesensko-zimskoj 2017./2018. može se naći preko 30 modela ženskih i muških jakni, majica kratkih i dugih rukava, košulja, kapa te donje rublje. Osim na prvom katu Pločnika, artikli se mogu kupiti i putem PDV web shopa. Što sve od DechkaTzara možete naći u PDV dućanu pogledajte ovdje.

remi 02

Dtzr-fw-2017-9

Dtzr-fw-2017-3

Dtzr-fw-2017-2

Učitati još
Zatvori