Marija Kulušić još jednom nas je oduševila svojom najnovijom kolekcijom

Marija Kulušić još jednom nas je
oduševila svojom najnovijom kolekcijom

Marija Kulušić, jedna od najtalentiranijih hrvatskih modnih dizajnerica mlade generacije, predstavila je svoju novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2022./2023.

“S kolekcijom za zimu 2022/2023 htjela sam misliti na svoje afinitete, želje i potrebe koristeći tekstil i tehnike koje podsjećaju na sigurnost i dom. Stoga se u kolekciji nalaze odjevni predmeti i tehnike u kojima se i sama osjećam nesputano i prirodno s naglaskom na prirodnim materijalima.”, istaknula je Marija.

S obzirom da sebe vrlo često zanemarujemo, ovom kolekcijom sam htjela ugoditi sebi. Sebi sam zato poklonila cvijeće koje sam oslikala na tekstilu- kamilicu koja asocira na livadu u blizini moje kuće gdje često skupljam biljke.”

Osim prepoznatljive estetike, Marija Kulušić u novoj kolekciji još jednom donosi naglasak na održivost. Heklani stolnjaci tako se pretvaraju u efektnu košulju što svakoj košulji daje ne samo održivi predznak, već ju čini i jedinstvenom.

“Košulju koja je načinjena od prenamijenjenog heklanog stolnjaka, a svaki novi komad će se izraditi od u potpunosti drugačijeg uzorka s obzirom da se uvijek izrađuje od različitog heklanog stolnjaka, a upravo takav način izrade (upcycling) čini odjevne predmete jedinstvenima.”

Zimska kolekcija naše talentirane dizajnerice dobila je i svoje kreativne vizuale.

“Kroz kolekciju se provlače rese koje naglašavaju pokret i nesputanost. Zato smo odlučili fotografirati kolekciju na proljetnoj livadi jer u meni pobuđuje slobodu i nesputanost, podsjeća na dom, tamo sam što god poželim biti.”

Kolekciju je fotografirao Denis Butorac, a za šminku i kosu se pobrinula Petra Sever dok je Lorena Smojver iz IM studija lice kolekcije.

Više o kolekciji saznajte na web adresi www.marijakulusic.com.

Foto: Denis Butorac

Učitati još
Zatvori