I ove godine Mango ima divnu capsule kolekciju posvećenu Danu žena

I ove godine Mango ima divnu capsule
kolekciju posvećenu Danu žena

Međunarodni dan žena započeo je kao aktivistički i politički pokret, no kroz vrijeme on se uvukao i u popularnu kulturu. Iako naizgled banalno, obilježavanja Međunarodnog dana žena unutar i kroz pop kulturu doprinosi osvještavanju široke publike koja ju svakodnevno konzumira. Modni svijet oduvijek je, kroz pomicanje i brisanje pravila o ženskom odijevanju, pomicao granice i kada je o pravima i emancipaciji žena riječ.

Prošle godine, obilježavanju Međunarodnog dana žena pridružio sehigh street brend Mango kreirajući mini kolekciju s porukom o ravnopravnosti i ženskoj emancipaciji. I ove godine, Mango je pripremio odličnu kolekciju za Međunarodni dan žena 2021.

Mango kolekcija s posvetom Međunarodnom danu žena

High street brend Mango na svojoj je službenoj stranici podijelio priču iza najnovije capsule kolekcije koja je posvećena Danu žena.

Naš se glas čuje, no zajedno smo glasniji. Zbog toga se u ožujku našim posebnim projektom pridružujemo globalnom pokretu za ravnopravnost i prava žena. Šarena i inspirativna djela Ane Leovy zvijezde su capsule kolekcije izrađene od održivih materijala kojima ne slavimo samo ženski talent, nego i raznolikost, sestrinstvo i prirodu koja krasi slike meksičke umjetnice.

Sav profit od ove kolekcije bit će doniran zakladi Vicente Ferrer, nevladinoj udruzi koja promovira razvoj žena u seoskim zajednicama u južnoj Indiji.
Zaklada djeluje u Indiji već više od 50 godina kako bi stvorila pravednije, ravnopravnije i održivije društvo. Promovira osnaživanje, nezavisnost i vodstvo žena u njihovim zajednicama što je ujedno i cilj programa zaklade, koju Mango neprestano podržava još od 2005. godine.

Mango kolekcija za Dan žena 2021.

U nastavku pogledajte sve modele iz Mango capsule kolekcije za Međunarodni dan žena 2021., a zanimljiv intervju s umjetnicom Anom Leovy možete pročitati ovdje.

Mango kolekcija za Dan žena 2021.
Mango kolekcija za Dan žena 2021.
Mango kolekcija za Dan žena 2021.

Foto: Instagram, Mango

Učitati još
Zatvori