Bezvremenska modna priča iza koje se nalazi tim hrvatskih kreativaca

Bezvremenska modna priča iza koje se
nalazi tim hrvatskih kreativaca

Lorna Kijurko modni editorijal 2021.

Iza nas su mjeseci neizvjesnosti. Osjećaj sigurnosti tražili smo u stvarima i ljudima koje volimo, u povezanosti i prolaznosti koji će ovo izazovno razdoblje pretvoriti u tek jedan trenutak u bezvremenskom. S naglaskom na neminovne ritmove koji nas prate i na prihvaćanje trenutnog, nastala je bezvremenska modna priča. Iza modnog editorijala nalazi se ekipa hrvatskih kreativki koje su u zajedničkom radu pronašle povezanost za kojom svi tragamo.

Ekipu kreativki predvodi fotografkinja Lorna Kijurko koja nam je opisala motivaciju iza rada na projektu:

“Nedavna dešavanja stalni su nam podsjetnici na konstantne mijene i na to da je sve moguće. Sveprisutna sila koja nas uvijek iznova uči o svjesnosti trenutka, naglašava bitnost prihvaćanja svega što nam se nađe na putu. I baš tada najviše isplivaju međusobna povezivanja koja su nam svima potrebna.”

Lorna Kijurko modni editorijal 2021.

Osim što nas potiče na povezivanje s drugima, neizvjesnost budi snagu za koji nismo bili sigurni ni da je imamo. Neopipljiva, ali nevjerojatno moćna, ona nam pomaže da stvorimo nešto novo.

“Javlja se naša snaga u neizvjesnosti. Katkada se ona jedva vidi, ali prigrli i taj titrajući osmijeh, ožiljke i poglede u dubinu. Kakav god smjer da nosi situacija u kojoj se nađemo, znamo da svaki naš i najmanji korak povlači sa sobom priču o stvaranju novih niti. Onu priču u kojoj ostavljamo tragove. Na što god se referirali, uvijek se iznova stvara, pa ruši, pa ponovo gradi, u krug, u bezvremenost.”, Lorna nam je opisala začarani krug bezvremenskog u kojem je pronašla inspiraciju za modnu priču.

Lorna Kijurko modni editorijal 2021.
Lorna Kijurko modni editorijal 2021.

Uz Lornu Kijurko, u kreiranju ove bezvremenske modne priče sudjelovali su Iris Cekuš koja se našla u ulozi modela i dizajnerica Sara Lončarić čije klasične kreacije sa suvremenim pomakom i trendi prizvukom savršeno prenose ideju iza cijele priče. S dodatkom šešira kultnog zagrebačkog brenda šešira Kobali te make upa i frizure za koje je zaslužna Silvija Bradica, zaokružena je ova modna priča koja svojom porukom prelazi granice modnog.

Lorna Kijurko modni editorijal 2021.
Lorna Kijurko modni editorijal 2021.

Uz Blackpearl by Sara Lončarić odjevne komade i Kobali šešire, važnu ulogu imao je i odabir lokacije, baš kao odabir crno-bijele fotografije, umjesto fotografije u boji.

Izabrane lokacije, showroom dizajnerice i katedrala, daju naslutiti da će uvijek biti važno zadržati stabilnost u cikličnosti i poezijom ispunjavati dušu dok se susrećemo s genetskim otiskom mjesta – genius loci.

Crno-bijela fotografija sve je očistila od slatkorječivosti, a i naglasila moćne vizuale i jednako snažnu poruku iza njih.

Lorna Kijurko modni editorijal 2021.
Lorna Kijurko modni editorijal 2021.

Fotografija: Lorna Kijurko

Model: Iris Cekuš

Odjeća: Blackpearl by Sara Lončarić

Šminka i frizura: Silvija Bradica

Šeširi: Kobali

Učitati još
Zatvori