Limited edition torba City Centera one prikupila humanitarnih 172.864,30 kn

Limited edition torba City Centera one
prikupila humanitarnih 172.864,30 kn

Jedna torba može napraviti velike promjene. Baš takva je limited edition torba City Centera one koja je kroz projekt #citylovesgreen ispunila dvije svrhe: komunikaciju potrebe višekratnog korištenja iste torbe kako bi se smanjila potrošnja plastičnih vrećica te važnost humanitarnog djelovanja u zajednici.

#citylovesgreen

Priča je počela u splitskom City Centeru one te uz veliki interes posjetitelja završila s prikupljenih 49.228,55 kn za udrugu Domine koja će ovaj iznos iskoristiti za projekt otvaranja prvog kriznog centra za žene žrtve nasilja i obiteljskog nasilja, a u sklopu kojega će se pogođenim ženama osiguravati privremeni smještaj te psihološka i pravna pomoć. 

Nastavak #citylovesgreen projekta održan je u City Centeru one East i City Centeru one West u Zagrebu u kojima se prodajom torbi, po simboličnoj cijeni od 50 kuna, prikupilo 123.635,75kn koje će udruga Sve za nju usmjeriti ka pružanju stručne psihološke pomoći, psihoterapije i psihoedukacije ženama oboljelima od raka koje će provoditi psiholozi i certificirani psihoterapeuti.

Posjetitelji City Centera one odmah su prepoznali važnost ovog projekta, a brojna poznata lica i influenceri su na svojim društvenim mrežama podržali #citylovesgreen i pozvali druge na sudjelovanje kako bi se prikupio što veći iznos za udruge. Ručno proizvedene u Hrvatskoj i dizajnirane od strane domaćih kreativaca koji stoje iza branda Borša by Mala Radnja dizajna, ove torbe sa simpatičnim natpisima vladat će našim ulicama i plažama u nadolazećem razdoblju. A njihova posebnost leži u tome što one nisu „samo još jedan modni dodatak“, već su dio velike humanitarne priče i kotačić u mehanizmu pomoći za zlostavljane i teško bolesne žene.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori