Modni brend Klisab sinoć je održao svoju prvu samostalnu reviju
Modni brend Klisab sinoć je održao svoju prvu samostalnu reviju

Modni brend Klisab sinoć je održao
svoju prvu samostalnu reviju

Sinoć je u Hali Zagreb višestruko nagrađivani modni brend KLISAB, održao svoju prvu samostalnu modnu reviju, predstavivši kolekciju FALLFALL6. Riječ je o kolekciji kojom su dizajneri Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, uz nove kreacije za žene, prvi put predstavili i KLISAB liniju za muškarce.

Ovaj poseban modni događaj, na kojem je sve, od lokacije, ambijenta, glazbe, modela i energije apsolutno savršeno funkcioniralo,  svojim su prisustvom uveličali i brojni uzvanici iz društvenog života, ali i dugogodišnji obožavatelji i ambasadori brenda KLISAB, kao: Jelena Rozga, Ljupka Gojić Mikić, Nevenda Rendeli, Ivana Paradžiković, Ida Prester, Anita Dujić, Gracija Filipović i brojni drugi.

Gracija Filipović
Anita Dujić
Nevena Rendeli Vejzović
Ida Prester
Nika Turković
Dora Predojević
Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić

Prva samostalna revija omiljenog brenda Klisab

U kolekciji od 30 total lookova, 19 ženskih i 11 muških prevladavaju odijela stroge forme s naglašenim ramenima i strukom, baloneri, ali i pregršt statement komada dizajniranih i izrađenih na način da su transezonski i predstavljaju trajnu investiciju u garderobi. U novoj kolekciji predstavljen je i novi model pillow bag clutch torbe.  Materijali koji prevladavaju u kolekciji su jeans, pamučni keper, popelin, vuneni štof, samt, jeans, viskoza, u zagasitim bojama poput crne, nijansi plave, sive i smeđe, s akcentima ružičaste i boje ciklame, micro pepita i kariranog uzorka.

Kolekcija FALLFALL6 ima obilježja punk i dandy estetike, ali je i izuzetno nosiva i sadrži prepoznatljiv KLISAB potpis koji svoje ishodište uzima u klasici, interpretiranoj na nov, svjež način, nudeći suvremena dizajnerska rješenja. Cijelu priču dodatno zaokružuju minuciozni detalji i vrhunska ručna izrada.

Kao što smo navikli od ovog talentiranog modnog dvojca, odjeća je dominantnog karaktera koja se s lakoćom uklapa u različit stilski ID i pogodna je za nošenje “day to night”, u formalnim, ali i opuštenim prigodama.

Dio kolekcije čini i linija DENIMDENIM u cijelosti nastala upcyclingom nošenoga jeansa, iza čije izrade u proizvodnom procesu ostaje minimalna količinu otpada. Sakoi, traperice, jakne i suknja iz ove linije nastali su upcyclingom traper hlača, a taj postupak kreativnog „re-usea“ dizajneri su odabrali jer ostvaruje proizvode dodane vrijednosti bez kreiranja ikakvog daljnjeg štetnog utjecaja na okoliš. Jeans je odabran kao jedan od najizdržljivijih materijala čime se jamči trajnost upcycling proizvoda i istovremeno izbjegava proces izvorne proizvodnje jeansa koji je vrlo štetan za okoliš. Liniju DENIMDENIM,  KLISAB je razvio su uz podršku automobilske marke Lexus, premium brenda čija vozila, kao i KLISAB odjeću, točno opisuje majstorstvo ručne izrade, odgovornost prema okolišu i osjećaj luksuza koji izazivaju.

Foto: Aleksandar Selak i John Pavlish

Učitati još
Zatvori