Nova Kaftan Studio kolekcija slavi različitost

Nova Kaftan Studio kolekcija
slavi različitost

Status žene u društvu se do danas nije značajno promijenio, razne predrasude prema ženama su još uvijek itekako prisutne u mnogim segmentima života, pri čemu moda i odijevanje žena nisu izuzetak.

Inspirirane tim promišljanjima nastala je kolekcija “Sisters” kroz koju sestre dizajnerice iz Kaftan studija propitujući svoje vlastite različitosti predstavljaju dva autentična vizualna izraza koji iako su naizgled drugačiji ipak funkcioniraju zajedno – jedinstveno.

Nova Kaftan Studio kolekcija

Poštovanje različitosti, sloboda izbora, razumijevanje, tolerancija, ljubav i prihvaćanje su neki od najplemenitija odlika ljudskog bića i manifest slobode koju Kaftan studio hrabro demonstrira kroz svoje umjetničko djelovanje u sferi modnog dizajna.

Paralelno s finaliziranjem nove kolekcije putem Instagrama pozvale smo sve žene da objave storije pod hashtagom #sisters – te je tako nastala svojevrsna inicijativa koji je imala sjajan odziv gdje se mogla vidjeti cijela lepeza različitih žena, prijateljica, sestara, koje su potpuno različite ali prihvaćaju jedna drugu bez predrasuda s ljubavlju i uvažavanjem.

Ono sto nam je interesantno i čemu kao dizajnerice svjedočimo godinama jeste to da Žene, bez obzira na životna uvjerenja, lična viđenja i stavove, vrlo lako pronalaze zajednički jezik kada je riječ o modi i odijevanju. Moda kao umjetnost ima snagu da spaja sve različitosti i mišljenja smo da je upravo to njena najveća vrijednost.

Kaftan studio preporučuje da pogledate prelijepe manekenke Nataliju Denić i Snežanu Gašić pred objektivom najboljeg BH modnog fotografa Edvina Kalića, pri tom kao soundtrack da poslušate i pjesmu “Sisters Are Doin’ It For Themselves” by Eurythmics and Aretha Franklin.

Foto: Edvina Kalića

Učitati još
Zatvori