Journée – predivna kolekcija nakita Ane Tevšić Nauković

Journée – predivna kolekcija
nakita Ane Tevšić Nauković

Nakon mnogobrojnih nagrada i predivnih projekata Ana je odlučila svoju neiscrpnu kreativnu energiju usmjeriti na proizvod koji je za razliku od njenih dosadašnjih radova puno intimniji i puno bliži njenim stvaralačkim afinitetima.

Sunce i oblaci glavni su motivi nove Journée kolekcije nakita koju je ova nagrađivana dizajnerica osmislila i pripremila prije dvije godine i moramo priznati kako nas je dovoljno dugo ostavila da čekamo njen bajkoviti nakit.  Promišljajući o svakom detalju Ana je ostala vjerna svom minimalističkom identitetu, no u isto vrijeme dajući ovoj predivnoj kolekciji poseban potpis kojim i ona sama prelazi u neke nove sfere dizajna.

Journée ili u prijevodu dan, kolekcija je inspirirana procesom nastajanja te se sastoji od dvije mini kolekcije koje će zasigurno oduševiti sve ljubiteljice minimalističkog nakita. Sunce kolekcija sastoji se naušnica i ogrlice dok se Oblaci kolekcija sastoji od naušnica i prstena.

Velika sam ljubiteljica stila 50ih, no isto tako moja je velika ljubav minimalizam i funkcionalnost. Kada sam odlučila dizajnirati Journée kolekciju htjela sam sve svoje zaljubljenosti prenijeti u jedan stilski moment ukrasa. Ukrasa koji u jednom dahu otkriva ono što sam ja i ono što ja vidim kao suptilni dodatak ženske ljepote. Materijal koji sam koristila je  srebro u mat pozlati i s njim sam dobila slobodu i mekoću izrade koju sam htjela postići pogotovo kod kompleta u obliku oblaka“, objasnila nam je Ana te dodala kako je sav nakit ručni rad još jedne divne žene, Mateje Matić, koja je svoj talent u  izradi i obradi nakita pretočila u ovu divnu kolekciju.

Motive cijele Journée kolekcije, sunce i oblake, Ana često koristi u izlogu svog šarmantnog studija u centru Zagreba. Njen studio već je nekoliko godina nezaobilazan kutak za sve ljubitelje produkt dizajna, ali i za sve ljubitelje vizualnog identiteta koji ova dizajnerica njeguje kroz svoje stvaralaštvo.

Limitirana Journée kolekcija nakita biti će dostupna isključivo na https://atn.la/

Fotografije: Mateja Vrcković

Model : Ana Tevšić Nauković

Učitati još
Zatvori