Pravila za slaganje capsule garderobe: Stilistica Ana Nikačević otkriva sve trikove
Pravila za slaganje capsule garderobe: Stilistica Ana Nikačević otkriva sve trikove

Pravila za slaganje capsule garderobe: Stilistica Ana Nikačević otkriva sve trikove

Ako imalo pratite modu, znate da trenutno svi govore o capsule kolekcijama i garderobi. Iz toga stoji potreba da što manje ulažemo u brzu modu te da ormar napunimo komadima koje ćemo nositi više od jedne sezone i koji će uvijek izgledati trendi. Ipak, teško se naviknuti na capsule garderobu kada cijeli život kupujemo ono što je u trendu pa makar bilo u trendu samo jedno godišnje doba. Stoga, postoje neka pravila koja stvaranje capsule garderobe uvelike olakšavaju, a nama ih je otkrila stilistica Ana Nikačević.

fashion&friends

Što nam je otkrila?

Ana Nikačević svoju edukaciju održala je na drugom u nizu Journal mini eventu pod nazivom Journal x Fashion&Friends powered by Redken. Samo odabrano društvo, predvođeno osnivačinom Journala Ivom Radić, imalo je priliku čuti Anine savjete. Bile su tu: Ivana Vukušić, Karla Zelić, Mia Matić, Elena Dizdar, Polina Meixner, Karla Kirchner i Klaudija Kelemović.

Kroz pokazivanje najnovijih kolekcija brendova iz Fashion & Friends multibrand storea, Ana je istaknula omiljene zimske trendove i detaljno objašnjavala kako ih kombinirati s bezvremenskim klasicima. Osim trendova, stilistica je educirala djevojke svojim trikovima za sastavljanje ultimativne capsule garderobe koja će trajati godinama.

Fashion & Friends brendovi bili su podijeljeni na 3 stalka za odjeću, a Ana je svakom dala i naziv.

Casual and sporty s atraktivnom crvenom

Ana Nikačević je započela objašnjavanjem Casual and sporty stalka na kojem su bili ležerni komadi poput trenirki, pamučnih majica, glomaznih tenisica i sportskih komada. Većina komada bila je u trenutno jako popularnoj crvenoj nijansi.

Što je izabrala Iva?

Izdvojeni komadi su se jako svidjeli gostima, posebno Ivi Radić koja je odabrala i obukla upečatljiv i opušten look inspiriran crvenom bojom koje je zaista pregršt u kolekcijama raznih brendova dostupnih u Fashion&Friends multibrand storeu. On je uključivao pletenu majicu brenda Liu Jo s izrezom na prednjem dijelu, zatim Hugo Boss trenirku vintage izgleda, glomazne tenisice Steven Madden i veliki clutch brenda Calvin Klein.

Black and party za ženstven look

Drugi po redu, ali definitivno favorit mnogih bio je Black & party stalak. Svi komadi bili su crni. Šljokičasta haljina, kožni matrix kaput, krzneni teddy i mikro minica veliki su trendovi u 2023., a kombinaciji će dodati dinamiku i svježinu.

Ana je i sama ljubiteljica moćne crne boje. Otkrila nam je kako je crna njena boja za dizanje vlastitog samopouzdanja svaki dan. Uz crne komade, dotaknula se svog omiljenog modnog klasika – muške poplin košulje u bijeloj boji. Predimenzionirana košulja idealno se kombinira na sve boje, krojeve i materijale, a njeni omiljeni spoj je crno bijeli outfit.

Uz odjevne komade, Ana je izdvojila svoje favorite među crnim torbicama. Stilistica obožava kada su torbice nosive za razne prigode te sama voli koristiti istu torbicu kroz dan i noć te baš zato izdvaja Diesel torbicu s logom kao favorit među dodacima.

Što je Iva izabrala?

Za svoj crni look, Iva Radić je odabrala popularnu mikro suknjicu brenda Guess od kože. Uz nju je uparila Hugo Boss sportsku majicu i pletenu Guess torbu. Kombinacija ženstvenog i ležernog za moderan i atraktivan izgled koji je ove sezone više nego poželjan.

Hot chocolate za vintage izgled

Vintage inspiriran stalak pod nazivom Hot Chocolate krase privlačni printovi, šarmantne smeđe nijanse i kožni komadi. Od svilenih košulja, krem bundi i chunky pletiva do kožnih strukiranih blejzera, klasičnih balonera i profinjenih koledžica. Svaki komad ima svoji šarm, a privlačni detalji zlatnog sjaja dodaju odjeći otmjen i luksuzan izgled.

Ana predlaže da se pri kupnji komada s printevima ili monogramima držimo decentnih i neupadljivih dizajna koje ćemo s lakoćom kombinirati svaki dan. Također je istaknula svilenu košulju kao favorit za svečane i elegantne outfite, dok bez klasičnog predimenzioniranog balonera, kaže Ana, ne bi mogla živjeti.

Što je izabrala Iva?

Kožni set u šarmantnoj boji čokolade brenda Liu Jo Iva Radić je izabrala kako bi napravila moćan i ženstven outfit koji vrišti samopouzdanjem. Uz kompletić je uparila elegantne zlatne štikle u špic.

Šoping destinacija koja nudi sve na jednom mjestu: do savršenog outfita uz Fashion&Friends i Fashion Company

Nova modna sezona je pred nama, a svi ljubitelji šopinga dolaze na svoje jer vrijeme je za nove, trendy komade za nadolazeći period. Najbolje modne trendove donosi vam vaš FASHION&FRIENDS i omiljeni modni brendovi TOMMY HILFIGER, GUESS, CALVIN KLEIN, HUGO, LIU JO, STEVE MADDEN, SUPERDRY i KIKO MILANO. Pored toga, sve te brendove i još mnogo više pronađite na jednom mjestu u FASHION COMPANY trgovinama ili Online na web stranici.

Hitovi ove sezone su traper, vojnički uzorak te koža, a za one odvažnije tu su i prozirni odjevni komadi koji se mogu fantastično i slojevito kombinirati. Damama će za oko sigurno zapasti dugačak Guess kaput od eko kože, kao i maxi traper suknja brenda Diesel. Ove jeseni nosit će se i čizme od trapera na visoku petu, koje će svaku modnu kombinaciju podići na viši nivo. Kožne suknje i haljine morat će pronaći mjesto u ormaru svake modne entuzijastice, a za savršene kožne komade pobrinuli su se brendovi HUGO, Patrizia Pepe i Liu Jo. Uz njih će se kombinirati kožne čizme, popularne robusne, ali i elegantnije čizme na visoku petu. Za svečanije prigode, pronaći ćete štikle kao i odličan izbor haljina, a posebno se ističe prozirna midi haljina brenda Patrizia Pepe. Za hladnije dane, tu su neizostavne UGG čizme te Inuikii i Love Moschino modeli.

FASHION COMPANY kroz svoj ForeverFriends Loyalty program nudi dodatne pogodnosti za naše vjerne prijatelje. Učlanite se u Loyalty Program, postanite naš prijatelj te ostvarite popust pri svakoj kupnji u trgovini ili online te otkrijte i druge prednosti koje vam nudimo. Sve o novim trendovima, te detalje o Loyalty programu saznajte putem Fashion&Friends i istoimene shopping i loyalty aplikacije.

Na kraju, veliko hvala želimo uputiti svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji drugog Journal Lifestyle Sessions eventa. Zahvaljujemo agenciji Alert na organizaciji i na lokaciji za održavanje eventa.

Hvala našim generalnim sponzorima Redken i Fashion&Friends, koji su omogućili i realizaciju Journal goody baga.

Hvala i našim dragim klijentima: Make up For Ever, koji je također omogućio Journal goody bag za naše uzvanice, PPD (Crodino i Tanqueray), BarcaffeCedevita i Fisherija.

Što su sve naše gošće dobile u poklon vrećicama, pogledajte ovdje.

Foto: Bojan Zibar, Matej Rebernišak

Učitati još
Zatvori