Komadi koje želimo: Stigla je nova Jadrochic kolekcija
Komadi koje želimo: Stigla je nova Jadrochic kolekcija

Komadi koje želimo: Stigla je nova
Jadrochic kolekcija

Negdje na Jadranu vibra je treće Jadrochic 3.0 kapsula kolekcije koja je i ovog puta ujedinila regiju. Donosi retro vajb u novom ruhu, a posebna modna poslastica je novi model Startas tenisica iz Borova.  Jadochic ponovo plovi morem i podiže nostalgiju na max.

Made in Yugoslavia

Koliki je utjecaj imala modna industrija u doba Jugoslavije najbolje govore činjenice da su se Levisice proizvodile u tvornici Varteks u Varaždinu, Lee Cooper u tvornici Beko, adidas tenisice proizvodile u Planiki, a Puma tenisice u Borovu.

Tako je Borovo bila vodeća tvornica obuće koja je,između ostalog, iznjedrila i kultne Startasice, najpoznatije tenisice u doba Jugoslavije.

Usprkos tome što su ih Beograđanke obožavale, u Beogradu ih je bilo sve manje na ulicama. Sve do 2016. kada ih je profesionalna balerina i poduzetnica Jovana Mirosavljević na velika vrata vratila u Beograd, točnije u svoj tada novootvoreni concept store J25 u kojem se mogu naći lokalni brendovi poput Yugochic, People like us, Mishka i mnogi drugi.

#jadrolinija ponovo plovi

Negdje na Jadranu, na valovima Jadrolinije, nastala je i ideja o kapsula kolekciji. Predstavlja kolaboraciju concept store-a J25, kao predstavnika Startasica u Srbiji i brenda Yugochic, iza kog stoji Jovanina najbolja drugarica Ognjena Ratajac.

Nakon dvije kolekcije, sada stiže i treća koja je ovog puta proširila asortiman. Tako se treća kapsula kolekcija sastoji od dva modela duksa koje dolaze u svijetloplavoj boji s crvenim natpisom i bijeloj varijanti s modroplavim. Klasik bezvremeni model majice u plavoj nijansi s bijelim natpisom naš je favorit ovog ljeta. I naravno – čuvene Startasice. Bez njih ovog leta ne idemo – na more / festival / u grad / šetnju / dodajte dalje…

Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: Ivona Živulj (@ivonafish)

 

Učitati još
Zatvori