Miris mora, soli, preplanuli ten, cvrči, lagana glazba u pozadini – emocije su to koje budi nova ALDUK kolekcija

Miris mora, soli, preplanuli ten, cvrči, lagana glazba u pozadini – emocije su to koje budi nova ALDUK kolekcija

Ivan Alduk SS2021

Hrvatski dizajner Ivan Alduk, usprkos negativnom ozračju “pozitivne” svakodnevice, predstavlja novu modnu kampanju i kolekciju “Summer of `21”

“Moramo stvarati i hiniti normalnost jer tako lagano, ali ustrajno koračamo prema nečemu ljepšemu” dodaje dizajner koji neumorno stvara u pandemijskim uvjetima te na taj način inspirira modnu scenu.

Ivan Alduk SS2021

“Predstavljanje novih modnih kolekcija i pripadajućih kampanja u regularnom sezonskom ritmu je postao privid normalnosti i luksuz kojeg se ne želimo odreći. Taj čvrsti stav da stvaramo, proizvodimo, očuvamo radna mjesta te razvijamo naš brend iz sezone u sezonu, bez obzira na skoro gerilske uvjete poslovanja, jest razlog što danas predstavljamo već četvrti ovogodišnji projekt. Apsurdnost trenutka i njegova nepomičnost ka rješenju je možda najbolji scenarij za stvaranje, planiranje i dogradnju brenda u vizualnom, ali i poslovnom dijelu stoga tu misiju ovog puta provodimo kroz vizuale nove ready-to-wear kampanje” izjavio je uspješni hrvatski dizajner Ivan Alduk prilikom predstavljanja nove kolekcije “Summer of `21” za proljeće/ljeto 2021.

Suncem okupani vizuali nove kampanje evociraju retro glam osjećaje i uživanje u lakoći postojanja tijekom ljeta koja nam se uvijek nekako najsnažnije urezuju u sjećanja, pa po njima pamtimo minulo vrijeme. Upravo ovo ljeto, dizajner smatra prelomnim kojeg ćemo se u budućnosit itekako sjećati te je i samu kolekciju znakovito naslovio “Summer of `21” naslanjajući se na legendarnu pjesme Bryana Adamsa “Summer of `69”. Fotografkinja Jelena Balić je i ovog puta zadužena za modnu kampanju. Brončani, osunčani efekt je svojim make-upom dodatno naglasila vizažistica Sonja Kvesić, dok je Jasmina Salo iz YS Parlour salona osmislila idealni ljetni stajling kose.

Ivan Alduk SS2021

“Ideja i želja je bila da se maknemo iz studija te si “otežamo stvaranje” odlaskom na teren. Baška na Krku se je pokazala kao izvrsna morska kulisa naše nove kampanje, a sam proces stvaranja ljetne modne priče početkom ožujka je u najmanju ruku izazovan jer su vremenski uvjeti daleko od ljetnih. Kolekcija je miljama udaljena od trenutnih antistilova u modi te je glamurozna, ženstvena, efektna, udobna i raskošna koloritom, teksturama i uzorcima. Sve ono čemu ćemo se jedva čekamo vratiti nakon vladavine trenirki i pandemijskih uvjeta života.” dodao je Ivan. 

Ivan Alduk SS2021

Upravo taj proces stvaranja, dizajniranja i proizvodnje prepoznatljivih modela s Alduk potpisom se odvija u centru Zagreba, serije su limitirane i vrlo često unikatne, kvaliteta ideja i proizvoda jest razlog vraćanja brojnih klijentica. Lokalpatriotizam u modi je nikad jači jer poticanjem konzumacije takve odjeće, podržavate svoje prijatelje i zajednicu, a u novoj Alduk kolekciji je više od 40 novih modela koji bi lako mogli postati predmet vašeg interesa. Modeli haljina i kombinezona u bijelom, crnom, rozom, ružičastom i crvenom tonu te s laganim glam efektom prizivaju bezbrižnija vremena. Upravo taj osjećaj Alduk evocira ovom kolekcijom i nadodaje .“Moda ne smije biti samo odraz stanja društva i pomirenosti s realnošću koja trenutno nije najljepša, već treba u nama buditi neke ljepše, pozitivnije osjećaje koji će nas potaknuti na promjenu!”.

Ivan Alduk SS2021

Nova kolekcija je već dostupna na adresi Trg kralja Tomislava 19 u Zagrebu gdje se od prošlog proljeća nalazi novi, impresivni ALDUK store & showroom, a uskoro će svi modeli biti predstavljeni putem lookbooka na službenoj web stranici alduk.hr i na društvenim kanalima gdje svakodnevno možete pratiti novosti iz dizajnerova studija. 

Priliku da provire u sam proces stvaranja modnih kolekcija te prvi doznaju novosti imaju svi pratitelji @alduk_official Instagram profila kojeg je dizajner odlučio zaključati te na taj način stvoriti ekskluzivnu modnu zajednicu. Alduk je ovim potezom postao prvi hrvatski brend koji uvodi promjene u komunikaciji putem društvenih mreža.

Ivan Alduk SS2021
Ivan Alduk SS2021
Ivan Alduk SS2021
Ivan Alduk SS2021

Foto: Jelena Balić

Učitati još
Zatvori