Naša omiljena influencerica i model Jelena Weir posjetila je Zagreb i otkrila nam sve o sebi i majčinstvu
Naša omiljena influencerica i model Jelena Weir posjetila je Zagreb i otkrila nam sve o sebi i majčinstvu

Naša omiljena influencerica i model Jelena Weir posjetila je Zagreb i otkrila nam sve o sebi i majčinstvu

Jelenu Weir pratimo već jako dugo na Instagramu, kao i njen savršen život koji se odvija na Manhattanu, u New Yorku. Jelena je hrvatskih korijena, a posljednjih osam godina živi u najuzbudljivijem gradu na svijetu. Davno nas je oduševila njena estetika, kao i iskrenost i uvijek smo se pitali ‘Tko je Jelena?’. Ako ju i sami pratite sigurno vas zanima kako je povezana s Hrvatskom, zašto svako ljeto provodi na Silbi te kako to da se njen život odvija u stanu koji ima jedan od najljepših pogleda na New York. Mi smo je uhvatili u njenom posjetu Zagrebu, gdje je stigla sa svojim suprugom i sinom, naime Jelena je prije pola godine postala i mama. I saznali sve o najuspješnijoj svjetskoj influencerici i modelu naših korijena!

Već jako dugo te pratimo na Instagramu i jedna si nam od omiljenih influencerica. Hrvatskih si korijena, no kako te život odveo u New York?

Hvala vam! U New Yorku živim osam, devet godina, doselili smo tamo negdje 2014-e. Iako sam rođena u Njemačkoj, djetinjstvo sam provela u Hrvatskoj, moja majka je iz Hercegovine, a u Hrvatskoj sam živjela od svoje sedme do četrnaeste godine. Kada me netko pita odakle sam, kažem da sam iz Hrvatske i Njemačke jer pričam oba jezika i imam obje putovnice.

Moj život u New Yorku započeo je kroz modeling i tako je sve krenulo, iako nikada nisam mislila da ću živjeti tamo. Kako je moj suprug iz Kanade, a upoznali smo se u Cape Townu, naposljetku smo zajedno odlučili živjeti u New Yorku. Inicijalni plan je bio da smo tamo nekoliko mjeseci, no evo, ostali smo do dan danas. Na početku je bilo uistinu izazovno i nije bilo lako, na godinu dana smo se čak zbog posla preselili u L.A. (oboje se bavimo modelingom i influencingom), ali onda se ipak vratili u New York i zaključili da je to grad za nas.

Kako to da si sada u Zagrebu, znamo i da ljeta provodiš na Silbi? Što te veže za Hrvatsku?

Većina moje obitelji živi u Zagrebu, moja majka je tu, kao i moja braća te moja šira obitelj, dok su moj otac i sestra u Njemačkoj. Silba je otok na kojem sam od kad sam imala šest mjeseci provodila svako svoje ljeto, tamo su mi ujak i ujna i obožavala sam odlaziti na taj otok. Tako da sam na ljeto 2015. godine odlučila dovesti i svog supruga i iako smo imali plan ostati tri dana i nastaviti istraživati hrvatsku obalu, ostali smo cijeli tjedan i njemu se jako svidjelo. Od tada dolazimo svake godine i ostajemo po dva tjedna. Iduće godine plan nam je i imati svadbu u Hrvatskoj, točnije u Dubrovniku, tako da uistinu volimo hrvatsku obalu.

Jelena Weir
Jelena Weir

Je li istina da se New York jako promijenio posljednjih godina, osobito tijekom pandemije?

Pa po meni se promijenio na bolje. Primjerice sviđa mi se što puno više restorana sada ima stolove na otvorenom i to je jako lijepo. Tijekom pandemije je naravno bilo jako čudno jer je sve bilo prazno – posjetiti Time Square ili Soho gdje nema ljudi bilo je uistinu nadnaravno iskustvo, istovremeno posebno i tužno. Sada se već sve vratilo u normalu, grad vrvi događanjima, sve je otvoreno i nitko više ne nosi maske. Tako da se vratio stari dobar New York kakav svi poznajemo.

Nedavno si postala i mama, imaš sina starog tek pet mjeseci, kakvo je iskustvo živjeti u New Yorku s malom bebom?

Super, iako nemam baš s čime za usporediti. Jedino što mogu reći da mi je puno lakše kada dođem u Hrvatsku jer imam obitelj, pa onda oboje osjetimo kako je lijepo kada ti drugi mogu pomoći, kako u New Yorku živimo sami. Tako da ovdje stvarno uživamo. U Americi su dadilje jako skupe, a nisam ni htjela u prvih šest mjeseci da ga netko drugi čuva. Dobro nam je, oboje radimo od kuće, tako da nema potrebe da ga sada još netko drugi čuva, kasnije ćemo vidjeti što dalje.

U New Yorku obožavam puno šetati. Kako živimo na Manhattanu, jako puno hodam, nosim ga u nosilici ili idemo s kolicima. Šećemo po parkovima kojih ima uistinu puno, a ima i puno mladih roditelja koji jednako tako provode dane. Kad mi stignu prijatelji u posjet često me znaju pitati ‘Pa kada sve to stigneš, tu ima toliko toga za vidjeti, kako uspiješ sve!’, ali ovo je moj grad i ja sam u New Yorku doma tako da im često kažem da ja većinu tih stvari ne radim. Prošećem, popijem kavu ili posjetim prijateljicu, imam neki svoj tempo.

Jelena Weir
Jelena Weir

Što ti predstavlja moda? Imaš minimalistički i elegantan stil koji jako volimo, njeguješ jednostavnu estetiku.

Volim modu i puno mi znači, makar kao nova mama to je palo u drugi plan, osobito odmah nakon poroda. Volim prigode u kojima se mogu urediti, ali opet ne žrtvujem se previše zbog mode, nosim što mi odgovara. Primjerice, nakon poroda sam jednostavno kupila hlače dva broja veće i nisam se uzrujavala zbog viška kilograma, opuštena sam. Do sada sam uistinu uživala u toplom vremenu, vidjet ćemo što će donijeti zima. Kupujem najviše online, ponekad ispadne super, ponekad se znam razočarati, ali jednostavnije mi je tako, osobito sada s bebom. Imam i puno suradnji s modnim kućama tako da uživam nositi njihovu odjeću.

Jelena Weir

Kako je baviti se influencingom vani, zastupaju li te agencije ili sve radiš sama?

Biti više aktivna na društvenim mrežama nekako mi je došlo prirodno tijekom pandemije. Oboje smo bili kod kuće, oboje znamo fotografirati i to se nekako logično razvilo. Za modeling me i dalje zastupaju agencije, ponekad me bookiraju i direktno, a za suradnje na Instagramu uvijek direktno, kako imam vlastitu tvrtku. Mislim da je trenutno influencing definitivno jači i aktualniji.

Jelena Weir
Jelena Weir

Tvoj život na Instagramu izgleda gotovo savršeno. Puno se priča o tome kako Instagram može utjecati negativno na mentalno zdravlje. Je li uistinu tako sve savršeno kod tebe?

Mislim da na Instagramu svi dijelimo samo najbolje od sebe. Volim staviti fokus na pozitivno, ali trudim se na storyjima pokazati i ono realno. U posljednje vrijeme dobivam uistinu ohrabrujuće komentare kada objavim tako nešto tako da se trudim to raditi češće, pokazati ono što i nije lijepo. Baš sam nedavno stavila objavu kako moje tijelo može izgledati i kada nije savršeno fotografirano i kada je opušteno i primila sam gomilu komentara u inbox. Ponekad treba pokazati ranjivost, kako izgleda sve kada i nije uredno. I sama imam dane kada se osjećam loše.

Koja mjesta voliš u Zagrebu? Imaš li neka svoja omiljena mjesta na koja voliš otići kada si ovdje?

Iskreno, kao i u New Yorku i u Zagrebu najviše volim šetati, pa kuda nas spontano dan odvede. Toliko dugo nisam živjela ovdje da volim uživati i istraživati. Nažalost, kada dođem imam svega par dana, pa najviše vremena provedem doma sa svojom obitelji jer se ne vidimo tijekom godine. Ali evo bili smo primjerice na kavi u Kavkazu i uistinu nam je bilo predivno, uživali smo u pogledu. Meni je Zagreb jako lijep grad i uvijek mi je žao što ne stignemo dulje ostati ovdje.

Jenela Weir
Učitati još
Zatvori