U ovaj hrvatski nakit zaljubit ćete se na prvi pogled

U ovaj hrvatski nakit zaljubit
ćete se na prvi pogled

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LuTi Jewelry Design (@lutijewelry)

LuTi jewelry jedinstveni je brend nakita Deane Matulić Jagušt iz Zagreba koji ime nosi po prvim slogovima imena djece dizajnerice. Iako je diplomirana ekonomistica, umjetnička crta koju ima u sebi presudila je pa u dizajnu nakita i interijera pronalazi strast već godinama. Ljubav prema nakitu je počela još davno u Firenzi na Ponte Vechiu gdje je proučavala nakit u malim starinskim radnjama koje se godinama bave izradom i prodajom nakita od fine bižuterije pa do dijamanata. Osim što je cijeli život kupovala nakit i od tog postojećeg nakita kombinirala, spajala, razdvajala pa ponekad i rastavljala dijelove, kreiranje i izrada vlastitog nakita, se nametnulo kao nešto prirodno.

Kroz edukacije te uz pomoć supruga, diplomiranog inženjera kemijske tehnologije, Deana upoznaje nove tehnike izrade nakita te koristi materijale poput bakra i mesinga te počinje eksperimentirati s raznim premazima. Tako nastaju i nove kolekcije neobičnog, starinskog i prije svega, unikatnog nakita koji je lagan i nosiv.

Prekrasne i elegantne naušnice, narukvice i ogrlice u potpunosti su ručni rad i ponekad je teško napraviti dvije potpuno iste naušnice, a pogotovo ponoviti još jedan par potpuno istih naušnica. Stoga ako vam netko pokloni LuTi komad nakita budite sigurni da ne postoji još jedna osoba na ovome svijetu koja ima identičan takav komad.

Inspiraciju pronalazi u morskim motivima, starim brodovima (vaporima), ali i svuda oko sebe, u prirodi, godišnjem dobu… Tako su nastale kolekcije naušnica poput sidra, jedra, ruzina i refleksija kao odbljesak sunca na pučini mora, ali i listovi kao prepoznatljivi motiv jeseni. Proces izrade uključuje rezanje, piljenje, brušenje i bušenje, lotanje, savijanje, čišćenje i pažljivo poliranje svakog komada, a može ponekad može potrajati i nekoliko dana, ovisno o trenutku inspiracije i kompleksnosti dizajna.

Na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku pod hashtagovima #LuTi, #80ties, #jedra, #ruzina, #reflection ili #oval naći ćete zanimljive i posebne komade nakita, a već od 250 kn možete nositi LuTi nakit i izgledati posebno neovisno o prigodi.

Učitati još
Zatvori