H&M pokreće svoj second-hand program: H&M Rewear!

H&M pokreće svoj second-hand
program: H&M Rewear!

Ugledni medij Business of Fashion danas je objavio jednu izuzetno zanimljivu novost vezanu uz svjetski poznati high street brend H&M.

Švedski modni div prema najnovijim informacijama ulazi u second-hand vode, i to sa svojim najnovijim projektom, stranicom H&M Rewear! Ona će svjetlo dana ugledati 7. rujna, a za početak će biti dostupna isključivo u Kanadi. Nakon testne faze, i ako se pokaže uspješnim, kanadski primjer poslužit će za daljnje širenje platforme u druge države svijeta.

Što zapravo predstavlja H&M Rewear?

H&M

Iako je još uvijek poznato relativno malo informacija, čini se kako će H&M Rewear predstavljati vlastitu platformu brenda za prodaju već nošene, a očuvane H&M odjeće (i modnih dodataka), čime će se švedski high street brend pridružiti istaknutim svjetskim aplikacijama koje potiču cirkularnu modu, poput Poshmarka, ThredUpa, Depopa i Vestiaire Collectivea.

Ovdje će, pak, biti moguće nabaviti isključivo stvari sa H&M potpisom i na taj će način one nastaviti cirkulirati po ženskim, muškim i dječjim garderobama. Brend ovo opisuje kao nastavak težnje ka održivim poslovnim praksama, a trenutno je u procesu ostvarivanja svog obećanja o proizvodnji sve svoje robe od recikliranih i održivo nabavljenih materijala do 2030. godine.

Foto: H&M

Učitati još
Zatvori