Stigla je nova H&M kolekcija iz koje želimo baš sve

Stigla je nova H&M kolekcija iz
koje želimo baš sve

H&M Conscious Exclusive jedna je od najiščekivanijih high street kolekcija svake sezone. S prepoznatljivim trendi potpisom popularnog švedskog high street brenda, ali s održivim predznakom koji svaki od modela čini još boljim, H&M Conscious Exclusive kolekcija u nekoliko desetaka divnih odjevnih komada i modnih dodataka uvijek iznova donosi sve što možemo poželjeti u svojim garderobama . U kreiranju najnovije Conscious Exclusive kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2020. H&M dizajnerski tim inspirirao se putovanjem – i to onim najglamuroznijim putovanjem vlakom, točnije Le Train Blue noćnom vožnjom vlakom koja je u 1920ima spajala grad Calais s Francuskom rivijerom.

Eterična i zavodljiva H&M Conscious Exclusive kolekcija

Uz inspiraciju Le Train Blue vožnjom, francuskim gradovima te mozaicima i prirodom koji ih čini toliko posebnima, u središtu najnovije H&M Conscious Exclusive kolekcije nalazi se i održivost kao cilj i filozofija iza procesa stvaranja kolekcija, odabira materijala i svakog od odjevnih komada. Održivost započinje već u samim skicama kolekcija u kojima H&M dizajnerski tim teži osmišljavanju dizajna koji obećava dugovječnost. Težnja stvaranju održive kolekcije nastavlja se i u odabiru inovativnih materijala te samom procesu izrade.

Uz eterične i zavodljive modele inspirirane francuskom obalom, a među kojima su se kao zvijezde kolekcije još jednom istaknule raskošne i elegantne haljine, H&M danas je na svojoj službenoj stranici predstavio i inovativne materijale koji se iza njih nalaze. Visokokvalitetni reciklirani poliester RENU™, prirodni materijal stvoren recikliranjem iznošenog trapera i drugih materijala CIRCULOSE®, veganski materijal stvoren od nusprodukata proizvodnje vina VEGEA™ te 100% reciklirani materijal proizveden od uništenih ribarskih mreža i drugih predmeta od nylona ECONYL®.

Inovativnost i održivost zadržani su i kada je riječ o bojama – kako bi stvorili prirodnu boju za koju je potrebno korištenje manje kemikalija i dodataka, H&M je odlučio skupiti iskorištenu kavu u svojim urednima i stvoriti boju od već korištenih zrnaca kave koji se ponovno prokuhavaju sve dok nije postignuta željena boja.

Inovativnim materijalima i održivom pristupu, H&M je u stvaranju nove Conscious Exclusive kolekcije dodao i najpoželjnije trendove sezone. Od raskošne palete boja i uzoraka među kojima se ističu oni inspirirani mozaicima preko ženstvenih krojeva koji krase zavodljive haljine, suknje i košulje do upečatljivih komada nakita koji u kolekciju unose dodatnu dozu glamura i nekoliko modela kupaćih kostima koji će biti nezaobilazni dio naše proljetne i ljetne garderobe.

H&M Conscious kolekcija od danas je dostupna na hm.com, a baš sve modele koje donosi možete pogledati u nastavku.

Foto: H&M

Učitati još
Zatvori