Detaljan pogled na najnoviju H&M Conscious Exclusive kolekciju

Detaljan pogled na najnoviju H&M
Conscious Exclusive kolekciju

hm-conscious-6

Spajanjem najnovijih inovativnih održivih tkanina s dizajnerskim rješenjima nadahnutima kreativnim domom švedskih umjetnika Karin i Carla Larssona, kolekcija H&M Conscious Exclusive za 2018. godinu predstavlja zaokruženi suvremeni izričaj prekrasne izrade i istaknute ženstvenosti. Po prvi puta su u kolekciju uvedena i dva nova održiva materijala, reciklirano srebro i ECONYL® – 100 % regenerirano najlonsko vlakno dobiveno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada. Kolekcija Conscious Exclusive bit će lansirana 19. travnja 2018. i dostupna u odabranim trgovinama širom svijeta, kao i online na hm.com.

hm-conscious-4

Kolekcija Conscious Exclusive bit će lansirana 19. travnja 2018.

„Uvođenje dva nova održiva materijala u kolekciju bilo je zaista uzbudljivo. Prekrasnom čipkom izrađenom od materijala nazvanog ECONYL® i prelijepim nakitom od recikliranog srebra nastavljamo pomicati granice održive mode. Posebno je istaknut i rad Karin Larsson koji je bio ispred svog vremena te njezini stilizirani motivi, hrabre kompozicije i načini na koje je kombinirala boje u svome domu. Bila je tako snažna žena i upravo smo taj njezin duh nastojali pretočiti u ovu kolekciju.” naglašava Ann-Sofie Johansson, H&M-ova kreativna savjetnica.

hm-conscious-1

U svom sedmom izdanju, kolekcija H&M Conscious Exclusive sastoji se od prekrasno izrađenih ženskih odjevnih predmeta, donjeg rublja, cipela i modnih dodataka koji predstavljaju ravnotežu između snage i nježnosti. Ove godine, zajedno s tkaninama kao što su organski lan, organski pamuk, organska svila, TENCEL™ i reciklirani poliester, H&M predstavlja i dva nova materijala − reciklirano srebro i ECONYL®, 100 % regenerirano najlonsko vlakno dobiveno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada.

hm-conscious-8

Ručno napravljene tapiserije i vezovi koje je izrađivala Karin, zatim njena ljubav prema njihovom vrtu te kontrasti između prostorija u domu obitelji Larsson bile su ključna inspiracija za kolekciju Conscious Exclusive 2018. Tim dizajnera ih je vrlo vješto pretočio u prelijepe cvjetne jacquarde, apstraktne vezove i printove za koje su kao predlošci poslužili različiti predmeti iz njihove kuće.

hm-conscious-3

Paletom boja prevladavaju nijanse zelene, bijele i crne

Ima i nekoliko istaknutih komada, kao što je duga bijela haljina od ECONYL®-a, izvezena organskim pamukom i duga zelena haljina od cvjetnog metalik jacquarda, izrađena od recikliranog poliestera. Isto tako se ističe i odijelo od crnog jacquarda s cvjetnim uzorkom, s otvorenim izrezom na stražnjoj strani sakoa i modernim skraćenim nogavicama. Paletom boja prevladavaju nijanse zelene, bijele i crne boje s pokojim detaljem u zagasito plavoj i puderasto ružičastoj boji. Modni dodaci uključuju nježan, no istovremeno i upečatljiv nakit s motivom tulipana, dobivenim od recikliranog srebra, zatim elegantne cipele-natikače od recikliranog poliestera, te šalovi od mješavine TENCEL™-a s prelijepim uzorcima i nježnu vrećastu ručnu torbicu u potpunosti prekrivenu recikliranim plastičnim kuglicama i šljokicama.

hm-conscious-5

Christy Turlington Burns je novo zaštitno lice

„Od trenutka kada sam saznala za ovu kolekciju bila sam zaista impresionirana onim što predstavlja te što je dizajn jednako tako privlačan. Moda i održivost više nisu nespojivi pojmovi i smatram da su ponovno korištenje i recikliranje vrlo važne inicijative u svijetu mode. Zaista je nadahnjujuće vidjeti takva modno osviještena dizajnerska rješenja napravljena od recikliranih materijala,” ističe Christy Turlington Burns, zaštitno lice ovogodišnje kampanje za H&M Conscious Exclusive kolekciju.

Kampanju za tiskane medije za 2018. godinu snimio je svjetski poznati modni fotograf Mikael Jansson, a u njoj se pojavljuju supermodel i dobrotvorka Christy Turlington Burns, zajedno s Giedrė Dukauskaitė i Aamito Lagum.

hm-conscious-9

Što vas čeka u kolekciji?

U nastavku za vas izdvajamo 40 genijalnih komada, haljina, suknji, bluza, hlača i modnih dodataka od kojih već predviđamo da će brojni biti rasprodani čim stignu u trgovine.

hm-conscious-exclusive-34 hm-conscious-exclusive-32 hm-conscious-exclusive-33

hm-conscious-exclusive-36

hm-conscious-exclusive-37

hm-conscious-exclusive-37hm-conscious-exclusive-39

hm-conscious-exclusive-27

hm-conscious-exclusive-24

hm-conscious-exclusive-26

hm-conscious-exclusive-28

hm-conscious-exclusive-25

hm-conscious-exclusive-23

hm-conscious-exclusive-31

hm-conscious-exclusive-22

hm-conscious-exclusive-38

hm-conscious-exclusive-21

hm-conscious-exclusive-20

hm-conscious-exclusive-30

hm-conscious-exclusive-40

hm-conscious-exclusive-29

hm-conscious-exclusive-18

hm-conscious-exclusive-17

hm-conscious-exclusive-16

hm-conscious-exclusive-15 hm-conscious-exclusive-14

hm-conscious-exclusive-11

hm-conscious-exclusive-13 hm-conscious-exclusive-12

hm-conscious-exclusive-41

hm-conscious-exclusive-9

hm-conscious-exclusive-8

hm-conscious-exclusive-1 hm-conscious-exclusive-2 hm-conscious-exclusive-4 hm-conscious-exclusive-3 hm-conscious-exclusive-5

hm-conscious-exclusive-6

Učitati još
Zatvori