Brend koji bi po popularnosti mogao zamijeniti Zaru, sada dostavlja u Hrvatsku

Brend koji bi po popularnosti mogao zamijeniti
Zaru, sada dostavlja u Hrvatsku

Osnovan 2006. godine, Bimba Y Lola danas je jedan od najbrže rastućih modnih brendova u svijetu, koji u 14 zemalja broji preko 220 trgovina. Iako nije prisutan na hrvatskom tržištu, s ovim smo se španjolskim brendom imali priliku pobliže upoznati na putovanjima, pa smo kao i mnogi koji su imali isto iskustvo, poželjeli da njegovu odjeću i modne dodatke možemo kupovati i iz Hrvatske, što je sada definitivno moguće. Jučer smo zavirili u Bimba Y Lola web shop te primijetili kako se na popisu zemalja u koje dostavlja sada nalazi i Hrvatska.

Brend su osnovale sestre María i Uxía Dominguez, koje dolaze iz obitelji s velikom povijesti u svijetu mode. Njihov ujak je dizajner Adolfo Dominguez, a otac Jesús Dominguez, financijski čarobnjak iza tekstilne grupe STL (Sociedad Textil Lonia), koja je bila inkubator za brojne modne brendove poput CH Carolina Herrera. Ime brenda došlo je od imena pasa, hrtova koji su kućni ljubimci Maríje i Uxíje, a osim toga o njima se malo zna, budući da su uglavnom ispod radara medija i rijetko kada daju intervjue.

Modni brend Bimba Y Lola poznat je po upotrebi boja, printeva i smjelih ilustracija, a svi uzorci napravljeni su u suradnji s in-house timom dizajnera, od kojih su svi mlađi od 30 godina, budući da je brendu izuzetno bitno raditi s mladim talentima koji u cijelu priču uvode neku novu kreativnu energiju. Njihovu odjeću karakteriziraju vrlo chic, no čiste i pojednostavljene siluete koje su oplemenjene bojom i printom, a posebno jak brend Bimba Y Lola je u području torbi i nakita. Danas se čak može pohvaliti činjenicom da je na listi top 10 španjolskih tekstilnih brendova i odmah iza velikih imena poput Inditexa u čijem je vlasništvu svjetski popularna Zara.

 

Prošle godine, brend je angažirao novog CEO-a, Josea Manuela Martineza, koji na svojoj poziciji radi na novom strateškom planu kompanije, s ambicijom postajanja Bimbe Y Lole velikim globalnim brendom. Tko zna, možda jednom vidimo Bimba Y Lola trgovinu i u Hrvatskoj, a dotad istražite što sve možete naručiti u web shopu koji dostavlja i u Hrvatsku. Cijene su otprilike kao i one kod brendova Uterque i Massimo Dutti, dakle malo više od high street prosjeka.

 

Foto: Bimba Y Lola

Učitati još
Zatvori