U H&M stiže kolekcija svjetskog top modela Helene Christensen

U H&M stiže kolekcija svjetskog top
modela Helene Christensen

H&M najavljuje suradnju s fotografkinjom, kreativnom direktoricom i modnom ikonom Helenom Christensen. Capsule kolekcija ima naglasak na izražajne fotografije cvijeća, koje se nalaze na raznim majicama i majicama s kapuljačom, a Christensen je snimila i fotografije za kampanju.

Helena Christensen x H&M kolekcija bit će dostupna u trgovinama, kao i na hm.com, od 30. siječnja.

Suradnja top modela i poznatog high street brenda

Helena Christensen jedna je od supermodela 90-ih godina, koju smo imali priliku vidjeti na brojnim naslovnicama raznih časopisa, a zapamćena je i kao omiljena muza modnih revija. Rođena u Kopenhagenu i poznata kao modni i umjetnički fotograf, njezina djela nalaze se u mnogim umjetničkim i modnim časopisima, a prikazana su i na izložbama diljem svijeta.

S majicama dugih i kratkih rukava te majicama s kapuljačom, Helena Christensen x H&M kolekcija ima bezvremenski edgy vibe. Kolekciju je dizajnirao H&M-ov In-House tim, a siluete uključuju majice šireg kroja, kratko rezane pulovere i oversized majice s kapuljačom. Raspon boja od bijele, crne i sive daje pozadinu cvjetnim fotografijama Helene Christensen.

“Veselimo se suradnji s Helenom Christensen. Uz sav njezin trud iza i ispred kamera i rad s časopisima i mirisima, kao i njezin humanitarni doprinos, ona je prava ikona. Njezine divne fotografije cvijeća za ovu suradnju izgledaju odlično na dizajnu koji je inspiriran 90-ima – ležerno, a istovremeno i moderno”, izjavila je Maria Östblom, voditeljica tima dizjanera ženske odjeće H&M-a.

“Za mene je ova suradnja s H&M-om prije svega zabavno iskustvo. Ne samo da su moje fotografije postale dio odjevnih predmeta, nego sam ih imala priliku vidjeti iz svoje perspektive, s obzirom da sam ja snimila fotografije za kampanju. Moja namjera je bila prikazati trenutke budućih generacija, čime ih želim ohrabriti da budu svoji i da njihove osobnosti dođu do izražaja”, kaže Helena Christensen.

Foto: H&M

Učitati još
Zatvori