Kultna Gucci torbica doživjela je preporod – hoće li postati ‘it’ torba ove jeseni?
Kultna Gucci torbica doživjela je preporod – hoće li postati ‘it’ torba ove jeseni?

Kultna Gucci torbica doživjela je preporod – hoće li postati ‘it’ torba ove jeseni?

Dizajnerske torbice želja su gotovo svake žene, kao statement piece, ali i svakodnevni komad. Osim što su simbol luksuza i visoke mode, pametna su investicija. Brendovi visoke mode često vraćaju kultne torbice s modernim twistom kako bi omogućili modnim ljubiteljima nove i adaptirane modele povijesno poznatih komada.

Za jesen 2023., Gucci vraća svoju popularnu Horsebit clutch torbicu za koju se očekuje da će biti it torbica sezone. Direktno s piste došla je u ruke modne ikone Rihanne, pa vjerojatno opravdano mislimo da će ova torbica biti pravi jesenski hit. Jer što Rihanna dotakne, odmah je sljedeći dan rasprodano.

Klasična i elegantna, a istovremeno moderna i minimalistična – ova je clutch torbica savršeni statement piece.

gucci bag profimedia
Rihanna

Gucci torbica doživljava revival nakon 20 godina

Nakon 20 godina, Horsebit clutch torbica doživljava povratak na gradske ulice. Prvi put je lansirana 2003. godine, zatim ponovno 2004., u vrijeme Toma Forda, tadašnjeg dizajnera Guccija. A sada, nakon dva desetljeća dobili smo upgradeanu verziju. Ove sezone dolazi u raznolikom koloritu i printevima, uključujući kultni monogram uzorak.

Kendall Jenner je još 2019. bila ljubiteljica monogramirane verzije, a krajem 2022. modna ikona Rihanna pohvalila se svojom crvenom Horsebit torbicom kao dijelom upečatljivog monokromatsko crvenog outfita. Dua Lipa je također odabrala ovaj model i podijelila svoju metalik Gucci torbicu s 89 milijuna pratitelja na Instagramu.

gucci bag profimedia
Kendall Jenner

Gucci je napravio twist u nošenju torbice

Revival kultnih torbica česta je pojava kod Guccija, od popularne Jackie do Diana torbice nazvane po princezi Diani. Horsebit clutch, dizajn u obliku trapeza s velikim detaljem inspiriranim jahačkom opremom vraća se u boljem i jačem izdanju nego prije.

Gucci tim nije iznevjerio te su lansirali torbicu u velikom izboru boja i printova. Od žarkih jednobojnih i metalik modela do klasičnih neutralnih i monogramiranih modela. Teksture su isto doživjele procvat – od kožnih do plišanih materijala i modela prekrivenih kristalima. Simboličan jahački element krasi torbicu i daje joj elegantnu i luksuznu notu bez pretjeranog kiča.

Gucci je napravio preokret i u nošenju torbice, umjesto klasične torbe preko ramena, manekenke su Horsebit torbicu nosile kao clutch torbicu pružajući kupcima moderan twist na klasik.

Novi modeli ikonične Gucci torbice

U prilogu izdvajamo nove modele Gucci torbice koji su dostupni na njihovoj stranici. Izaberite trendi crvenu torbicu za jesen ili se odlučite za klasičnu monogramiranu verziju. Za urban i moderan look birajte metalik srebrni model, dok je bijela Gucci torbica savršen dodatak za old money estetiku.

gucci torba
GUCCI
gucci torba
GUCCI
gucci torba
GUCCI
gucci torba
GUCCI
gucci torba
GUCCI

FOTO: Gucci, Instagram ( @chiaraferragni @gucci )

Učitati još
Zatvori