Revijom u potpunoj tišini, Armani je stao uz žrtve rata u Ukrajini

Revijom u potpunoj tišini, Armani je
stao uz žrtve rata u Ukrajini

Rat u Ukrajini već danima bijesni i izaziva ogromnu pozornost europskih zemalja, ali i cijelog svijeta. Nemoguće je ne solidarizirati se s brojnim Ukrajincima koji su preko noći bili primorani napustiti svoje domove, kao i onima koji su ostali te onima koji brane svoju domovinu. Pomoć im srećom pristiže sa svih strana i jedino čemu se iskreno možemo nadati – i nadamo se dok pišemo ove retke – jest to da se eskalacija nasilja što prije završi.

Paralelno s ovim nemilim događanjima, modna zajednica u ciklusu je još jednog maratona tjedana mode. Prizori koji stižu s ratišta u Ukrajini šokirali su brojne modne insajdere, no mnogi od njih ipak su nastavili sa svojim biznisom i predstavljanjem novih kolekcija, podržanih od uobičajene vojske influencera.

Odmičući se od uobičajenog koncepta modnog showa, Giorgio Armani je jedan od rijetkih dizajnera koji se u jeku krize odlučio za drugačiji pristup modnoj reviji. Ovog puta održao ju je u potpunoj tišini, čime je jasno dao do znanja da stoji uz sve žrtve rata u Ukrajini.

“Moja odluka da ne koristim glazbu na reviji je ujedno i moj znak poštovanja prema ljudima uključenima u tragediju koja se pred našim očima odvija u Ukrajini. Najbolje što možemo učiniti jest poslati poruku da ne želimo slaviti, jer se nešto vrlo uznemirujuće upravo događa oko nas”, izjavio je vidno ganut 87-godišnji dizajner.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori