Adidas Futurecraft.Loop: Tenisice koje poboljšavaju sportske performanse i spašavaju planet

Adidas Futurecraft.Loop: Tenisice koje poboljšavaju sportske performanse i spašavaju planet

@adidas

Moda je jedno od područja u kojem se sve više diže svijest o potrebi zaštite prirode, a tome se pridružio i Adidas koji, slobodno možemo reći, u ideji ima veliku revoluciju. Na društvenim mrežama najavili su šestogodišnji projekt te objasnili o čemu je riječ. Kako im i samo kaže, tenisice Adidas Futurecraft.Loop mogle bi biti tenisice budućnosti, a dizajnirane su na način koji bi mogao spasiti svjetska mora.

Plastika s plaža i udaljenih otoka

Kako kažu iz samog brenda, tenisice su stvorene na način da poboljšaju sportske performanse onih koji vježbaju, a istovremeno i potencijalno spase planet. Kakav super spoj, zar ne? Napravljene su od stopostotno recikliranih materijala, a nastale su kao rezultat suradnje Adidasa i organizacije Parley for the Oceans. Riječ je o organizaciji koja se bori protiv trenutačno najveće prijetnje svjetskim oceanima – plastike. Ishod njihove suradnje je dogovor prema kojem će Adidas proizvesti 11 milijuna pari tenisica napravljenih od recikliranih materijala. Upravo se iza tih materijala krije zanimljiva priča jer se za njih pobrinula spomenuta organizacija Parley for the Oceans. Naime, plastika se skuplja na plažama, udaljenim otocima i zagađenim obalama.

Eric Liedtke, član izvršnog odbora Adidas, rekao je:

Uporaba plastičnog otpada iz prirode prvi je korak, no ne možemo se zaustaviti samo na tome. Što se dogodi s vašim cipelama nakon što ih iznosite? Bacite ih u smeće, one završe na deponijima ili u spalionicama otpada, što šteti atmosferi. Stoga, naš sljedeći korak trebao bi biti napuštanje pojma “otpada”. Želimo omogućiti da naš san postane stvarnost te se iznova nose jedne te iste cipele. Naša ideja je sljedeća – kad su cipele “pri kraju”, osoba ih vrati u Adidas, gdje ih mi operemo, izmeljemo na pelete i zatim ih istopimo u materijel za komponente od kojih će se napraviti novi par cipela s nula posto otpada.

Adidas priprema 200 pari tenisica koji će podijeliti vodećim dizajnerima iz svjetskih gradova, a oni će dati povratnu informaciju o njima, prije nego što budu puštene u prodaju 2021. godine.

Foto: Instagram (@adidas), Adidas

Učitati još
Zatvori