Najljepše kolekcije nakita s cvjetnim motivima

Najljepše kolekcije nakita s
cvjetnim motivima

FREYWILLE nakit s cvjetnim motivima za proljeće 2021.

I ove godine dolaskom proljeća, procvjetat će i naše odjevne kombinacije. Cvjetni uzorak je nesumnjivo modni klasik koji se svake godine vraća na modne piste i u street style kombinacije. Romantična i raskošna flora pozicionirala se kao sinonim ženstvenosti te je neiscrpan izvor nadahnuća za brojne dizajnere. Floralni motivi prelijepo izgledaju i na nakitu koji je odličan izbor za kreiranje manje predvidljivih, a opet pomaknutih kombinacija. 

Mi smo istražili FREYWILLE ponudu te su nas oduševile kolekcije  nadahnute remek-djelima velikana slikarstva kao što su Van Gogh, Monet, Klimt, Hundertwasser, Mucha i Gauguin. One su satkane od pomno izabranih boja i vrsta cvjetova koji su za navedene umjetnike imali  posebnu simboliku. FREYWILLE kreiranju svojih kolekcija pristupa kroz iscrpno istraživanje povijesti umjetnosti. Tako je nađeno da su slavni umjetnici stoljećima koristili cvijeće kako bi njime izrazili svoju osobnost, opisali svoje emocije: od ljubavi, strasti ili žudnje do nevinosti i čistoće. Čini se da svaki cvijet ima svoju priču, te je u mogućnosti voditi svojevrstan dijalog s umjetnikom, a s promatračem kroz umjetničko djelo.

FREYWILLE nakit s cvjetnim motivima za proljeće 2021.

Freywille nakit s cvjetnim motivima

Van Goghova “ Vaza s dvanaest suncokreta” inspiracija je za jedinstven FREYWILLE dizajn  Fleur D’or Jour.  1988. godine Van Gogh stvara seriju slika sa suncokretima kojima je ukrasio zidove sobe u “Žutoj  kući” u Arlesu , a kako bi dočekao umjetnika Paula Gauguina  s kojim je želio osnovati slikarsku zajednicu.  Vincent pretvara Suncokrete u bića koja titraju i u sebi zadržavaju nagovještaj dobrog događaja, a predstavljaju životni ciklus koji je naslikan simfonijom žutih tonova. Još jedan čaroban set FREYWILLE nakita  iz opusa Hommage à Vincent Van Gogh  je  L’Amandier  rouge éclat kao reinterpretacija remek-djela Almond Blossom. Radi se o seriji slika   koje je Vincent stvorio 1888. i 1890. u Francuskoj. Moderan i vrlo dekorativan dizajn nakita iz seta  L’Amandier  oživljava bujne bademove grane u cvatu koje se prostiru preko kristalno plavog neba, a zrače buđenjem i vjerom u budućnost ispunjenu nadom.

FREYWILLE  kolekcija Hommage à Claude Monet, set Orangerie uspijeva dočarati uranjanje u Monetove lopoče. Svaki komad nakita kroz stotinu vibrirajućih nijansi boja oživljava svjetlucanje lopoča na površini vode tijekom zalaska sunca te tako predstavlja savršenu alegoriju za idilu.  Monet je bio fasciniran vodom i načinom na koji se odrazi na njezinoj površini neprekidno mijenjanju. Na svojim platnima uvijek je pokušao uhvatiti kratke, trenutačne efekte svjetla i atmosfere, a kao atelje mu je služio njegov rajski vrt Giverny. Tako i dizajn FREYWILLE seta Giverny nastaje iz nadahnuća  cvjetnom oazom, slikarovim vrtom prosperiteta, mogućnosti i boja, gdje je odmarao svoj um te opetovano crpio inspiraciju za vrhunska remek-djela.

FREYWILLE nakit oduševljava živopisnim bojama i vrhunskom izvedbom tehnike finog emajliranja. Čak i najmanji detalji se ručno oslikavaju, a sam postupak izrade jednog komada nakita ima više od 100 koraka složenog ručnog rada.  Sve kolekcije se dizajniraju i  izrađuju u FREYWILLE ateljeu koji je smješten u samom središtu Beča od davne 1951.godine.

FREYWILLE nakit s cvjetnim motivima za proljeće 2021.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na freywille.com ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2. 

Fotografije s FREYWILLE kolekcijom Hommage à Vincent Van Gogh kreirali su Sanja Jagatić kojoj idu zasluge za fotografiju i kreativno vodstvo, Sanja Agić potpisuje make up, a frizuru Evelin Benković za Frizerski studio Evelin. U ulozi modela je divna Tia Marcius, Talia model. 

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori