Moda je možda najbolji dio serije ‘Emily in Paris’

Moda je možda najbolji dio serije
‘Emily in Paris’

Najava nove serije čija je radnja smještena u Pariz, a iza koje se nalazi tim zaslužan za kultnu seriju Sex and The City, bila je dovoljna da zaintrigira sve ljubitelje romantičnih i vrckavih TV serija, ali i sve ljubitelje mode. Nakon najave, stigao je popis suradnika i glumačke postave na kojem su se odmah istaknule Lily Collins u glavnoj ulozi i Patricia Field, kostimografkinja zaslužna za lude kombinacije Carrie Bradshaw. Kada su se zvučnim imenima pridružile i prve fotografije sa snimanja na ulicama Pariza, pompa je bila još i veća, a nova Netflix serija Emily in Paris obećavala je mnogo. Možda i previše. U deset epizoda u trajanju od tridesetak minuta, serija Emily in Paris je 2. listopada stigla na Netflix. Potpuno očekivano, nova Netflix serija odmah se našla u Top 10 najgledanijih kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Ipak, reakcije koje su uslijedili bile su daleko od očekivanih.

Najiščekivanija Netflix serija godina preko noći je postala i jedna od najomraženijih, a TV kritičari i veliki dio publike složili su se da je serija podbacila u gotovo svemu. Zašto? Naše dojmove možete pročitati ovdje, a danas vam donosimo osvrt na možda, ali samo možda, najbolji dio serije – njezinu vizualnu priču s modom u glavnoj ulozi.

Je li moda najbolja stvar u seriji ‘Emily in Paris’?

Darren Star ponovno je stvorio vizualnu primamljivu priču. Idilični i romantični prizori Pariza, boje i popratna glazba na malim ekranima stvaraju odličnu atmosferu. Iako daleko od realnosti, scene su to stvorene za uživanje i eskapizam na kraju dana. Upravo je takva i moda u seriji koja, baš poput Pariza, ima veliku ulogu u stvaranju atmosfere i njezine vizualne priče – daleko od realnosti, ali s dozom šarma u kojoj možemo uživati.

Modna priča serije Emily in Paris donosi nam sve ono očekivano – luksuzne modne brendove, beretke i baguette nošen kao modni dodatak. Potpis kostimografkinje Patricije Field lako je prepoznati u spajanju nespojivog koje svakoj kombinaciji iz Emilynog ormara daje dramatičan efekt. S modnim referencama na stil Carrie Bradshaw i Audrey Hepburn, serija donosi nekoliko dobrih modnih izdanja.

Ipak, ono što Emily in Paris ne uspijeva uhvatiti ni kad je o modi riječ je i najmanji doticaj s realnošću. Formula iza Emilyne garderobe je jednostavna: jarke boje i šareni uzorci, dizajnerske torbice s cijenom previsokom za plaću marketinške savjetnice i nezaobilazan dodatak šešira koji su cherry on the top sladunjavih i pretjeranih kombinacija. Kroz deset epizoda, Lily Collins u ulozi Emily ekranom se prešetava u kombinacijama koje su gotovo poput karikature američke percepcije francuske mode. Iako mrvicu umjereniji i realniji, ni odjevne kombinacije pariških protagonistica na uspijevaju u svom naumu prenošenja prepoznatljivog francuskog stila s ulica Pariza u svijet serije.

Uz sve njezine nedostatke, i kad velimo njezine mislimo i na seriju i na modu u seriji, šarmantna Lily Collins uspijeva izvući najbolje iz ne tako dobro osmišljenog i predobro obučenog lika.

Kombinacije koje Emily bira za svaki dan definitivno nisu one u kojima se možemo zamisliti, ali ako volite modu zasigurno će vas zabaviti i nasmijati, a neki modni momenti možda čak i inspirirati.

U nastavku donosimo pogled na neke od najboljih, najgorih i najluđih izdanja Emily u Parizu.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori