Nova kolekcija ručne izrade mlade dizajnerice u kojoj se pojavljuju i bridal komadi
Nova kolekcija ručne izrade mlade dizajnerice u kojoj se pojavljuju i bridal komadi

Nova kolekcija ručne izrade mlade dizajnerice u kojoj se pojavljuju i bridal komadi

Filia, modna marka mlade kostimografkinje i modne dizajnerice Anamarije Filipović-Srhoj, lansirala je novu kolekciju jesen-zima. Profinjena kolekcija za žene uspješno povezuje  bezvremenski dizajn s tradicionalnim motivima, materijalima i načinima izrade. U novoj kolekciji najfinije tkanine iz Italije i ručno tkana platna iz naše Posavine susreću preciznost krojenja i finoću majstorskog šivanja. Cijela se kolekcija, kao i sam brend Filia, zasniva na načelima održivosti, funkcionalnosti i visoke estetike.

Filia

Nova jesensko-zimska kolekcija slavi prirodnost i održivost, a sastoji se od pamučnih, lanenih, kožnih i svilenih odjevnih predmeta koji naglašavaju žensku siluetu i prirodnost. Poseban dio u kolekciji zauzimaju komadi od lana ručno tkanog na starinskom posavskom tkalačkom stanu, koji su vrijedne ruke majstorica istkale posebno za ovu Filijinu kolekciju. Svaki odjevni predmet izrađuje se s posebnom pažnjom, trudom i ljubavlju kako bi konačni rezultat bio jedinstven – male serije ručno izrađenih visokokvalitetnih odjevnih predmeta koji traju, čuvaju se i nasljeđuju.

Filia
Filia

Filia za svaki dan, ali i za onaj poseban

Nova Filia kolekcija sastoji se od komada koji su nosivi svaki dan i novog bridal programa. Svakodnevni dio kolekcije obuhvaća odjevne kombinacije prikladne za dnevne poslovne i privatne prilike, kao i večernje izlaske te posebne svečane prigode.

Filia
Filia

Sastoji se od bezvremenskih komada kao što su ženska odijela, fine bluze, svilene haljine, korzeti, košulje, hlače i suknje koje je lako kombinirati za dnevni ili večernji look. Zajednička im je udobnosti, lepršavost i  pročišćene linije, a dio njih je ukrašen šarmantnim čipkanim motivima hrvatske kulturne baštine. Kako bi savršeno pristajali, svaki od komada iz kolekcije može se dodatno prilagoditi ili iznova sašiti po mjeri.

Bridal je novi program koji obuhvaća vjenčanice i svečane haljine za posebne prilike, izrađene od prirodnih materijala kao što su svila, svileni taft i muslin. Lepršave i lagane, takve vjenčanice i svečane haljine omogućavaju slobodan pokret i vrlo su udobne. Filijine klijentice se i na svoj dan vjenčanja mogu odjenuti u prirodne materijale koji im pružaju udobnost, a istovremeno izraziti svoju osobnost, izgledati predivno i opušteno uživati u svom posebnom danu. Haljine iz bridal programa kolekcije izrađuju se po mjeri, uz odabir boje i vrste materijala.

Bezvremenski chic

Ručna izrada, kvalitetni prirodni materijali, male serije, udobnost i funkcionalnost te suvremeni dizajn uz korištenje tradicionalnih motiva iz hrvatske kulturne baštine glavne su odrednice modnog brenda Filia.

Filia

“Misija našeg brenda je poticati majstorsku izradu, istraživati i promicati bogatstvo hrvatskog narodnog ornamenta u kombinaciji sa suvremenim trendovima i potrebama moderne žene. Svakom smo odjevnom predmetu posvetili veliku pažnju, a prilikom izrade posebno su nam bili važni detalji kao i odabir prirodnih materijala. Pažljivi smo, kvalitetni u materijalima i u izradi, a usto i jako pedantni jer želimo da naša odjeća savršeno pristaje, ali i da dugo traje. Da se čuva, nosi i nasljeđuje”, ističe Anamarija Filipović-Srhoj.

Filia

Više informacija o kolekciji može se pronaći na web stranici ili na Instagram profilu Filia gdje se ovi bezvremenski odjevni predmeti mogu i kupiti. Kolekciju je moguće isprobati i naručiti i u Filia showroomu te 14.10. i 15. 10.2022. na eventu Sevent u Program baru u Martićevoj ulici.

Foto: Petra Mikšik

Učitati još
Zatvori