Od danas na Ebayu možete kupiti novu dizajnersku odjeću s malim greškama

Od danas na Ebayu možete kupiti novu
dizajnersku odjeću s malim greškama

Danas je Dan planeta Zemlje koji nam svake godine nastoji skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja. Kroz različita događanja i akcije, Dan planeta Zemlje ne ukazuje nam samo na probleme, već nam nudi i različita rješenja kako svoj svakodnevni život učiniti održivim i boljim za planetu na kojoj živimo. Kao jedan od najvećih zagađivača okoliša, modna industrija sve više napora ulaže u pronalaženje održivih rješenja.

Danas, modna industrija odgovorna je za oko 10% globalne emisije ugljika, proizvodeći pet puta više CO2 od zrakoplovne industrije. A emisija ugljika nije jedina negativna posljedica koju na okolišu ostavlja modna industrija. Još jedna od šokantnih statistika je da se godišnje proizvodi osamdeset bilijuna odjevnih komada i modnih dodataka, a 80% konačno završava na odlagalištima otpada. Potresnih brojeva ima još i iz godine u godinu sve su gori. Ipak, u posljednjih nekoliko godina svjedočimo i prvim pozitivnim pomacima prema održivoj modi. Iako su rezultati još uvijek poražavajući, svake godine sve više se velikih imena unutar modne industrije okreće boljim i održivijim praksama.

Novu inicijativu donosi najveća online trgovina na svijetu – Ebay.

Ebay ‘Imperfects’ je odlična nova inicijativa

Dan planeta Zemlje 2022. Ebay je odabrao za pokretanjem Imperfects – nove inicijative čiji je cilj smanjiti količinu otpada u modnoj industriji. Kako? Prodajom novih odjevnih komada i modnih dodataka s greškama u proizvodnji.

Male nesavršenosti, po kojima je inicijativa dobila naziv Imperfects, istovremeno bitno smanjuju cijenu odjevnih komada i modnih dodataka, osobito onih s dizajnerskim potpisom, ali i bitno smanjuju količinu otpada u modnoj industriji. Svi oni komadi koji bi odmah završili u košu za smeće zbog malih grešaka u proizvodnji, sada će pronaći svoje mjesto u ormarima diljem svijeta.

S obzirom da se radi o malim greškama u materijalu ili šavovima, svi modeli iz Ebay Imperfects kategorije i više su nego nosivi. I dok su na nekim od modela jedva primjetni, na drugima ćete ih uz jednostavan DIY projekt lako prekriti i na taj način modelu dati svoj posebni pečat i dodatni karakter.

Foto: IMaxTree

Učitati još
Zatvori