Je li ovo najljepši nakit koji ste vidjeli? Sto kreacija za sto godina kultne talijanske draguljarske kuće
Je li ovo najljepši nakit koji ste vidjeli? Sto kreacija za sto godina kultne talijanske draguljarske kuće

Je li ovo najljepši nakit koji ste vidjeli? Sto kreacija za sto godina kultne talijanske draguljarske kuće

Prestižni brend Damiani odaje počast svojoj fascinantnoj stogodišnjoj povijesti koja je ispunjena pričom o obitelji, zlatarskim umijećem, kreativnošću te strašću – sve ono što ih je oblikovalo kroz vrijeme i što stoji iza njihovog stvaranja. Brend će svoj uspjeh proslaviti kroz autentičnost i pravu talijansku izvrsnost satkanu u sto jedinstvenih kreacija, nadahnutih bogatom baštinom draguljarske kuće.

100 godina povijesti

Srž je talijanska obitelj, ona koja čuva dragocjeno znanje i iskustvo vezano uz njihovu bogatu tradiciju, onu koja naglašava u potpunosti ručno stvaranje dragulja od strane stručnih zlatara Valenze. Upravo u Valenzi je prije sto godina rođen brend Damiani, u najpoznatijoj talijanskoj zlatarskoj četvrti. Jedinstveno putovanje brenda započelo je osnivačem Enricom Damianijem, čije su ga vještine majstora zlatara ubrzo učinile referentnom točkom u svijetu tradicionalnog nakita i među uglednim plemićkim obiteljima. Enrica je naslijedio njegov sin Damiano, čiji je kreativni i pionirski um otvorio put dubokim promjenama koje su utjecale na dizajn dragulja, otvarajući se novim trendovima i čineći ih još profinjenijima, osvajajući tako sve veću međunarodnu publiku.

Damiani nakit

Obitelj Damiani

Vodstvo kuće je prešlo s Enrica na Damiana, a potom na njegovo troje djece – Guida, Silviju i Giorgija – koji su odlučili nastaviti slijediti evolucijski put draguljarske kuće, tumačeći povijest izvrsnosti inovativnim duhom. Danas se Damiani ističe u svijetu nakita svojom jedinstvenom pozicijom kao jedino međunarodno ime koje je još uvijek prisutno u Valenzi, na teritoriju svog porijekla; tvrtka rođena kao dizajner i proizvođač dragocjenih kreacija, koja je postala jedno od najvećih imena u međunarodnom luksuzu sa svojim primamljivim dizajnom i profinjenom izradom.

Damiani nakit

Strast, zlatarsko umijeće i kreativnost

Strast je obilježila povijest brenda od njegovog osnutka, a tri generacije kreatora nakita su čitavo stoljeće posvećene pretvaranju svakog dragulja u umjetničko djelo kroz potragu za najboljim materijalima, najboljim zlatarima i najboljim kreativnim dizajnerima. Čežnja za inovacijom je shvaćena kao evolucija i trajnost vrijednosti koja ujedinjuje svaku Damiani generaciju, a na kraju, talijanska kreativnost je nepresušni izvor svakog dragulja koji je iskovao Damiani – brend čija je potraga za ljepotom i inovacijama strastvena i nepokolebljiva.

100 jedinstvenih kreacija za 100 godina

Za svoju prvu stotu obljetnicu, obitelj Damiani odlučila je izložiti dragocjenu zbirku rijetkog kamenja, dragulja s izvanrednom poviješću koji veličanstveno oživljavaju kroz vješti čin stvaranja zlatarskih majstora iz Valenze. Rezultat je zbirka od stotinu autentičnih remek-djela nakita koja sažimaju kontinuitet jedinstvene i neusporedive obrtničke tradicije. 100 godina za 100 remek-djela zlatarske umjetnosti prikazanih kroz pet vrijednosti talijanstva: obitelj koju predstavlja obitelj Damiani; zlatarsko majstorstvo s kolekcijom Mimosa; kreativnost s kolekcijom Margherita; povijest s kolekcijom Belle Époque; i strasti s kolekcijom Fantasy Cut.

Mimosa Eternal Blue

Veličanstvena i spektakularna Mimosa Eternal Blue, remek-djelo kolekcije Mimosa, sažima zlatarsko umijeće izrade i kreativnu izvrsnost brenda Damiani. Elegantni središnji safir privlači poglede svojom prekrasnom kraljevsko-plavom nijansom i težinom od 100,19 karata. Neodoljiv kontrast stvoren je inovativnom tehnikom koja spaja kamenje različitih veličina i rezova te izražava genijalnost draguljarske kuće kroz trodimenzionalni dizajn.

Damiani nakit
Damiani nakit

Belle Époque Frame

Belle Époque Frame, djelo koje nadilazi puku estetiku, eksplozija je svjetla i boja te dragocjena posveta svijetu kinematografije. Motiv filmske role istaknut je dinamičnom izmjenom dijamanata i dragog kamenja u boji, a u središtu svakog okvira, prepoznatljivog elementa kolekcije, nalazi se otmjeni dijamant u raznim rezovima. Kroz rez u obliku srca ili briljantni, ovalni i jastučić rez te različite nijanse koje sežu od žute do narančaste i smeđe, složene su skladne kombinacije za istinski primamljiv vizualni efekt.

Damiani nakit
Damiani nakit

Margherita Desert Garden

Raskošna ogrlica Margherita Desert Garden dragocjena je posveta nadrealnom krajoliku i očaravajućim bojama pustinjske zore. Krasi ju magnetičan, izniman i nesvakidašnji dijamant od preko 20 karata te sjaj dubokih smeđih i žutih nijansa koje osvajaju promatrača. U središtu svakog od smeđih dijamanata i smaragda, koji dočaravaju pustinju u kojoj cvjetaju tratinčice, nalaze se jarko žuti te narančasto-žuti dijamanti okruglog reza, prirodno okruženi laticama jedinstvenih nijansi. Margherita Desert Garden je arhetip kreativnosti, ravnoteže proporcija, kromatske harmonije i zanatskog umijeća.

Damiani nakit
Damiani nakit

Damiani Green Treasure of Muzo

Srce Damiani kolekcije Fantasy Cut je raskošna ogrlica Green Treasure of Muzo, gdje se profinjeni oblici stapaju s rijetkošću prirode. Veličanstveni smaragd Muzo vješto je postavljen kako bi izdržao test vremena, a fascinira svojom dubokom, zelenom nijansom koja asocira na dubine kolumbijske prašume. Podrijetlo ovog senzualnog kamena okružuje i legenda kao što je priča o dva besmrtna bića, Fura i Tena, pretvorenim u stijene zbog njihove nevjere, čije se suze pretvaraju u smaragde. Svestrana ogrlica izrađena je u 18-karatnom bijelom zlatu te ukrašena dijamantima smaragdnog i briljantnog reza dok je na dnu ogrlice postavljen očaravajući privjesak, smaragd Muzo od gotovo 64 karata, koji se po želji može skinuti.

Damiani nakit
Damiani nakit

Foto: PR

Učitati još
Zatvori