Dizajnerice iza brenda Bling Zoo: U našoj novoj kolekciji apsolutno dominiraju biseri
Dizajnerice iza brenda Bling Zoo: U našoj novoj kolekciji apsolutno dominiraju biseri

Dizajnerice iza brenda Bling Zoo: U našoj novoj kolekciji apsolutno dominiraju biseri

Eteričan, ženstven, no opet itekako primjetan, dizajn nakita brenda Bling Zoo već dugo osvaja žene. Decentni pristup Sandre i Maje uvijek je upotpunjen i detaljima koji njihov nakit čini drugačijim od drugih, a nova kolekcija, koju su predstavile ovo ljeto, prepuna je vječnih primjeraka koje nećemo nositi samo ove tople sezone već i nadolazeće. Razlog tome je to što ove dizajnerice itekako paze da Bling Zoo ima bezvremenski stil, koji su ovaj put uobličile biserima. Tako su oni postali apsolutno dominantni detalj zbog kojega su ovom kolekcijom i potpuno osvojile.

Biseri su uistinu klasik koji vječno inspirira, koliko vam je bilo lako, ili teško, uvrstiti ga u dominantnoj ulozi u novu kolekciju za ljeto?

Jako volimo bisere, već smo ih koristile u bivšoj kolekciji. Moramo priznati da smo se s lakoćom odlučile koristiti ih i u ovoj, u kojoj pak dominiraju za razliku od bivše gdje su bili samo detalj. Posebno nam je drago kada prirodni i kvalitetni materijali budu prepoznati i ponovno aktualni.

Vjerne ste minimalizmu, no ipak i mijenjate stil. Čime se najčešće vodite kad stvarate, što želite da vaš nakit predstavlja ženama?

Inspirirane jesmo minimalnim, čistim linijama geometrijskih oblika i to je naša polazna točka. No, u kolekcijama ovisno o osjećaju dodajemo i organske detalje poput riječnih bisera, poludragog kamenja, staklenih perla u boji i slično. Pokusavamo unijeti određeni ‘twist’ svakom komadu nakita. Ustvari, nije nam cilj ograničiti se isključivo na minimalizam i kolekcije će se definitivno razvijati u raznim smjerovima, ovisno o inspiraciji.

Možete li nam otkriti nešto više detalja o novoj kolekciji, koje ste materijale koristile, za koji tip žene je ona kreirana?

Nova kolekcija je inspirirana bezbrižnim i razigranim ljetima provedenima na obližnjoj rijeci, jezeru i osunčanom moru. Taj osjećaj opustenosti, lakoće i sreće koji nam je svima potreban u ova izazovna vremena pokušale smo unijeti i u ovu kolekciju. Uz osnovne materijale koje koristimo za izradu nakita poigrale smo se, uz već poznate riječne bisere nepravilnih oblika i veličina, i sa staklenim perlama različitih boja. Kolekcija se sastoji od ogrlica choker stila, ogrlica srednjih veličina, lanac narukvica kombiniranih sa staklenim perlama, visećih naušnica s biserima, naušnica alke s biserima i staklenim perlama te ear cuff naušnica s lancima.

Naš nakit namijenjen je svima koji žele posjedovati trajan, kvalitetan nakit koji mogu nositi u svakoj prilici te koji se lako kombinira. Iznimno nas veseli kada nam se vraćaju zadovoljni kupci koji se pohvale da još uvijek i nakon više vremena s radošću nose naše komade.

Koliko su vam izazovna godišnja doba u kreiranju, na koji način vas inspirira ljeto, a na koji način jesen? Koji su planovi za nadolazeću sezonu?

Godišnja doba vežemo koliko s aktualnim, toliko i s događajima i sjećanjima iz prošlosti. Ljeto kao inspiracija vodi nas u doba i osjećaj opustenosti, odmora, povezanosti s prirodom, razigranosti. Tako se vodimo i s izradom kolekcije vezane uz ljeto. Naravno, nismo nikada lišene sadašnjosti i trenutnih situacija koje nas potaknu na određenu reakciju. Jesen je uvijek smirena, staložena, bistra, ozbiljnija od ljeta. Tako da i naši komadi koji se izrađuju u jesen su obično vrlo čisti, klasičniji. Snažni su kao samostalni komadi, ali se i lako kombiniraju.

Koji su vaši favoriti Bling Zoo nakita, a koji su neki od posljednjih favorita vaših klijentica?

Izazovno pitanje, teško nam je favorizirati koji komad nam je posebno drag. Lakše nam je odgovoriti koji su favoriti naših klijenata. Ove godine to su svakako naušnice, lančići i narukvice s biserima, u kombinaciji sa zadnjom kolekcijom plosnatih lančića, narukvica, ‘donut’ alki i ‘twist’ alki. Generalno, naše kolekcije sviđaju se publici i postoji zamjetna potražnja za našim nakitom.

Kolekcija je dostupna na stranici www.blingzoo-blingzoo.com

Model: Hanna Seifer

Foto: Franziska Kuttler

Učitati još
Zatvori