Nova Dior kolekcija nakita ostavit će vas bez daha

Nova Dior kolekcija nakita
ostavit će vas bez daha

Ne čudi da je, uz omiljene vrtove i ruže Christiana Diora, svijet mode bio bogata inspiracija za Victoire de Castellaneu. Ono što je iznenađujuće je kako je de Castellane sada briljantno revidirala sve elemente mode u jednom potezu, a njezina najnovija kolekcija visokog nakita Galons Dior označila je kulminaciju njezinih 23 godine na čelu. Victoire de Castellane vraća se s potpuno novim poglavljem – Galons Dior, nova kolekcija visokog nakita.

Galons Dior pruža Victoire de Castellane prekrasnu priliku da se poigra sa svojim svemirom. Nakon blistavih buketa RoseDior i Dior Rose, kolekcija Galons Dior donosi dvobojne harmonije i čistoću boja. Tonovi su hrabri i svijetli. Ove čiste boje nadopunjene su prekrasnim središnjim kamenjem, kao što su prozirni dijamanti, zambijski smaragdi, rubini iz Mozambika, safiri sa Madagaskara i Šri Lanke, kao i blistavo fino kamenje.

Ogrlice, naušnice i prstenje donose luksuz i kontrast. Pletenice su krizno ukrštene, zapetljane i obješene u skladnoj ravnoteži. Jedan za drugim vrte se i uvijaju, povezuju se u čvorove i isprepliću. „U ovoj kolekciji asimetrija koketira s uzorcima koji se ponavljaju“, kaže ona. „Ogromna raznolikost kamenja – u markiznim, kvadratnim, okruglim ili ovalnim rezovima – omogućila mi je da variram oblike i uzorke, stvarajući neuređeni niz.”

U ostalim komadima, tema pletenice djeluje jednako senzualno. Ogrlica od safira ZigZag spaja dvije linije – chevron uzorak briljantnih dijamanata i upečatljivu tračnicu s prugastim rubovima koji dočaravaju grosgrain vrpcu – dvojac prekinut jednim safirom u plavom laku za dodatnu zasićenost boje. Ta ista postavka šine ulazi u šik dragulj za kosu umotan u dijamantnu vrpcu otmjenih rezova.

Foto: Dior

Učitati još
Zatvori