Na omiljenu hrvatsku modnu adresu stiže brend poznatih danskih influencerica

Na omiljenu hrvatsku modnu adresu stiže brend
poznatih danskih influencerica

Jeanette Madsen i Thora Valdimars

Osnaživanje žene te isticanje njene imanentne bitnosti u društvu u kojem živimo je oduvijek bio jedan od glavnih ciljeva u viziji osnivača splitskog ID concept storea.

Vođena tim ciljem, #idgirls vojska raste iz sezone u sezonu,dok se buyeri ID storea trude da ispune sve želje svojih vjernih klijentica te da ih na tom putu osnaže kako modno tako i emotivno jer emocija je uvijek na prvom mjestu u ovom kultnom splitskom dućanu.

Najnovija vijest koja nam stiže iz Splita je ta da u petom mjesecu očekuju dolazak novog danskog brenda ROTATE, koji su osnovale danske influencerice Thora Valdimars i Jeanette Friis Madsen, koje su svoj fantastičan osobni stil odlučile transformirati u kapsulne kolekcije haljina i kombinezona kojima su razdrmale modu scenu Kopenhagena.

Da se vratimo na sami uvod teksta, brend ROTATE nosi snažnu poruku upravo o osnaživanju žene, povlačeći glavnu inspiraciju iz kasnih 60-ih godina prošlog stoljeća kada je YSL obukao ženu u smoking te izazvao lavinu, koja se nastavlja i na današnje vrijeme pokretom #metoo.

Predimenzionirana silueta ramena u kombinaciji s kratkim krojevima je zapravo presonifikacija prava da žena, ako to želi, može nositi “mušku” siluetu, bez razmišljanja je li u redu ili nije otkriti svoje noge u svoj njihovoj ljepoti. Rotate žena jednako kao i ID žena nikoga ne traži dopuštenje, već radi samo ono što ona sama želi raditi, i to na način na koji ona to hoće.

Kako nam kažu buyeri ID storea, upravo je to ona povratna informacija njihovih klijentica koja ih svake sezone iznova inspirira da im ponude još novog “oružja” kojim će pokoriti svaki životni izazov. Tako su se i ove sezone vratili s Tjedna mode u Kopenhagenu na kojem je ROTATE predstavio svoju kolekciju na genijalnoj lokaciji poznatog kineskog restorana Shangai.

Zbog svega navedenog nemožemo dočekati početak toplog vremena i svih zabava na kojima će zasigurno dominirati ID cure u snažnim ROTATE modelima.

 

Foto: ROTATE, Instagram

Učitati još
Zatvori