Converse događaj na Dan žena – pridruži se i ti i redefiniraj značenje riječi ŽENA!

Converse događaj na Dan žena – pridruži se i ti i redefiniraj značenje riječi ŽENA!

Nastavak kampanje „Sve priče su istinite“ ove godine Converse posvećuje – ženama. Converse je ove godine povodom Međunarodnog dana žena odlučio pretvoriti 365 trgovina širom svijeta u prazna platna za sve koji žele ispisati svoju definiciju žene.

Ovaj poznati brend skreće pažnju na konvencionalno obilježavanje žena kroz termin ‘slabiji spol’ i kampanjom „Sve priče su istinite“ energiju usmjerava na promjenu takvog shvaćanja žene, jednom i zauvijek.

Kasia Gola

Inicijativa je nastala kada je Converse primijetio kako je riječ „žena“ u institucijama koje proučavaju jezik, ali i u rječnicima diljem svijeta, definirana negativnim, uvredljivim i svakako zastarjelim terminima za 2019. godinu. Različiti aktivisti i feministički pokreti obraćali su se institucijama, ukazujući na zastarjelost i negativnu konotaciju definicije riječi, ali u tome za sada nisu uspjeli.

CONVERSE DOGAĐAJ NA DAN ŽENA

Inspiriran željom da učini nešto po ovom pitanju, Converse je odlučio stati uz djevojke i žene diljem svijeta, osnažujući ih i pružajući im priliku da same definiraju što danas znači biti žena. Nositeljice ove kampanje su snažne djevojke i žene koje mijenjaju svijet.

Kampanji se možeš priključiti i ti, tako da do 8. ožujka posjetiš Converse trgovinu u Zagrebu u Arena centru, napišeš što za tebe znači biti žena i budeš dio globalne poruke koju šaljemo leksikografima diljem svijeta.

Vrhunac kampanje biti će in-store događaj 8. ožujka – na Dan žena, kada će biti prisutne i poznate i utjecajne djevojke koje su podržale kampanju. Od 18 sati dođi u Converse trgovinu u Arena centru, sudjeluj u cool aktivnostima i budi dio ove inspirativne priče i vrijedne inicijative!

Više o Converse kampanji i pokretu saznajte na ovom linku.

Foto: Converse

Učitati još
Zatvori